11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialOmagiu lui Eminescu

Omagiu lui Eminescu

Lucrarea de fata aduce un omagiu prin autografe pe bancnote eminesciene cu prilejul aniversarii in acest an a 155 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu (1850-2005).
Poate ii va surprinde pe cititori aceasta noutate (inedita) a autografelor in peisajul eminescian, dar ele sunt acordate de oameni pentru oameni ca un legamant simbolic fata de Eminescu si opera sa, fata de tot ce i-a lasat ca mostenire culturala si spirituala poporului roman. Aceste autografe exprima frumusetea sentimentelor si a dragostei fata de poet, de poeziile sale de faima si recunostinta pe care o are in tara si strainatate ca fiu al poporului roman de pe meleagurile Ipotestilor si Botosanilor.
Cele peste 350 de autografe acordate pe bancnote cu efigia lui Eminescu vor fi expuse la expozitia de la Muzeul de Istorie a Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, care dureaza pana pe 18 iunie.
Orice idee este frumoasa si folositoare societatii cu conditia ca ea sa fie insotita de pasiunea si dragostea de a realiza cu toate greutatile care apar pe timpul lucrarii. Nu a fost usor, dar autorul ramane cu satisfactia morala ca a lasat ceva semenilor sai legat de memoria marelui nostru poet Mihai Eminescu, autografe de la oameni pentru oameni.
Lucrarea (cartea) a fost lansata (prezentata) la deschiderea expozitiei de numismatica de la Cercul Militar National dedicata lui Eminescu din 11.06.2005.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă