Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O companie clujeana a devenit "secretara" Uniunii Europene

O firma clujeana a devenit "secretara" Comisiei Europene. Este vorba de compania EBS. Aceasta a castigat un contract cu firma luxemburgheza "InfEurope", cea care administreaza documentele Comunitatii Europene inca de la infiintarea ei. EBS va ...

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
O firma clujeana a devenit "secretara" Comisiei Europene. Este vorba de compania EBS. Aceasta a castigat un contract cu firma luxemburgheza "InfEurope", cea care administreaza documentele Comunitatii Europene inca de la infiintarea ei.
EBS va administra de la Cluj toate documentele Comisiei Europene, in timp de "InfEurope" va juca rolul de interfata intre EBS si Comisia Europeana, precum si intre Comisia Europeana si guvernele celor 25 de state membre ale UE. Directorul general al EBS, Daniel Metz, a declarat ca firma sa prelucreaza cam 8.000 de pagini de documente zilnic, iar capacitatea firmei va creste pana cand va putea sa proceseze zilnic 28.000 de pagini de document.
Practic, pe serverele EBS ajung documente salvate in formatul formex, cel oficial al Comisiei Europene, iar angajatii EBS le transforma in formatul xml, care este acceptat deopotriva de arhivele statelor membre ale Uniunii si de tipografiile oficiale ale acestor state. Astfel, firma clujeana joaca rolul de "curea de transmisie" in greoiul circuit birocratic al Uniunii Europene. EBS a castigat contractul respectiv deoarece compania, infiintata acum cinci ani, se bucura de un imens renume in Europa. Firma administreaza sistemul de salarii publice din Germania. Practic, toti functionarii din aceasta tara, inclusiv cancelarul Gerhard Schroder, isi primesc salariile pe baza unui soft creat si administrat de societatea clujeana.
De asemenea, EBS administreaza toate platformele informatice ale concernului BMW. Directorul firmei clujene, Daniel Metz, a afirmat ca nu este vorba de preturi de dumping pe care le-ar practica compania, pentru ca aceste tarife ar fi acum folosite de ucraineni si de rusi in conditiile in care salariile informaticienilor romani au ajuns la nivelul celor din Uniunea Europeana.
Clujeanul Daniel Metz a lucrat multa vreme in Germania si a decis acum cinci ani sa isi fondeze propria sa companie. Primele comenzi au venit din Germania, iar de un an si jumatate, EBS a decis sa intre pe piata softurilor economice din Romania. Printre clientii sai se numara Compania Romana de Bere, iar un clasament intocmit la cateva luni, dupa intrarea EBS pe piata romaneasca, arata faptul ca firma se afla pe locul sapte in topul societatilor de profil din Romania. De mentionat ca firma se numara printre sponsorii clubului de fotbal CFR Cluj.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...