9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMTC, in asteptarea executarii silite

MTC, in asteptarea executarii silite

MediaSind si Sindicatul Liber al Salariatilor din MTC cer demisia ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru gestionarea dezastruoasa a conflictului de munca de la televiziunea constanteana, societate la care este actionar unic. Presedintele MediaSind, Cristi Godinac, a solicitat si demiterea membrilor Consiliului de Administratie, pentru aceleasi cauze. Acesta a salutat decizia Justitiei, care a dat dreptate salariatilor MTC si a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca spera sa se intre cat mai curand in posesia hotararii judecatoresti. Conflictul de la MTC a inceput in martie, cand nu s-au mai platit salariile. Daca pana in acest an televiziunea beneficia de un buget de cheltuieli lunar de un miliard de lei vechi, lucrurile s-au schimbat radical de la inceputul anului, cand ministrul Dobre a declarat ca este imoral ca societatile din subordinea ministerului sa aloce bani catre MTC, televiziunea ministerului. De fapt, televiziunea a fost infiintata in 2001, ca unitate de interes strategic, tocmai pentru a mediatiza actiunile ministerului. In acest an nu s-a semnat nici un contract cu partenerii traditionali, institutii din subordinea ministerului, cum ar fi Administratia Porturilor Maritime Constanta (care vira singura, lunar, un miliard de lei vechi), Autoritatea Navala Romana, Administratia Canalelor Navigabile, CFR Marfa, CFR Calatori. Consecintele s-au vazut imediat: salariile nu au mai fost platite din martie, iar peste jumatate din angajati si-au dat demisia.
In Consiliul de Administratie de la MTC se afla si un membru al Ministerului de Finante. Reprezentantul MediaSind si-a exprimat uimirea ca acesta nu a luat nici o masura in tot acest timp, desi avea la dispozitie toate parghiile necesare. Sumele in discutie, spun cei implicati, nu sunt foarte mari. Cu inca 10.000 de euro pe luna, problemele MTC s-ar rezolva. La acesti bani se adauga aproape 4 miliarde de lei vechi, contravaloarea salariilor restante, bani care nu pot fi vanduti nici daca se vand toate activele societatii.
Cel mai probabil, Ministerul Transporturilor va adopta in continuare aceeasi politica, astfel ca soarta televiziunii locale nu poate fi decat falimentul. “Stiti cu totii ce greu se obtine o licenta tv, probabil ca sunt persoane interesate de asa ceva”, a spus, in cadrul conferintei, reprezentantul MediaSind.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă