9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMeteo: De săptămâna viitoare vremea devine rece

Meteo: De săptămâna viitoare vremea devine rece

Duminică şi luni este tot cald pentru această perioadă, dar de marţi vremea începe să se răcească, anunţă realitatea.net.

Ceva mai mult soare este duminică în regiunile din vestul şi din centrul ţării. Nu sunt excluşi totuşi nici câţiva stopi de ploaie, sau burniţă pe ici pe colo. Dimineaţa în zonele joase e ceaţă. Valorile termice însă, sunt tot ridicate faţă de mediile climatologice şi chiar cu 1-2 grade mai mari decât sâmbătă.

În Banat maximele ajung la 17-18 grade, se fac 14 grade la Oradea, 13 la Baia Mare şi Sibiu, 12 la Cluj. Ceaţă şi norii joşi, stratiformi sunt şi astăzi în sudul ţării, dar numai izolat plouă slab sau burniţează.

În orice caz, se arată şi soarele pe parcursul zilei. De la Drobeta până la Călăraşi şi Brăila maximele ating 13-14, cel mult 15 grade la amiază, valori oricum mai mari decât cele normale la această dată.

În Dobrogea vremea este de asemenea caldă pentru acest moment al lunii noiembrie. Cerul este variabil şi sunt prognozate 14 grade la amiază în Tulcea şi Cernavodă, 13 la Constanţa.

În Moldova, meteorologii ne anunţă că sunt şanse mari şă se formeze ceaţă şi nori stratiformi, în special în prima parte a zilei. Nu este exclusă răzleţ burniţa, dar iese şi soarele pe parcursul zilei. Nu foarte mari, maximele pornesc de la 9-10 grade în nordul regiunii şi ajung până la 13 grade în sud.

Luni este tot cald pentru această dată, cu maxime cam între aceleaşi limite ca şi duminică, în jur de 16 grade în vest, la Timişoara, Oradea şi Baia Mare, 14-15 grade în Transilvania, 12 grade la Craiova. Valorile cele mai mici sunt în partea de nord şi în centrul Moldovei. 9 grade la Suceava, 11 în Bacău, 12 la Iaşi. Ploile sunt puţine şi slabe, mai degrabă burniţă, dar nu scăpăm de ceaţă în regiunile extracarpatice.

În Capitală se anunţă cer variabil şi sunt condiţii de ceaţă dimineaţa. 14 grade va fi maxima la amiază.

Marţi răcirea vremii începe din nord-vest, fiindcă masa de aer rece dinspre Europa centrală ajunge întâi aici. Dar nu vorbim de o răcire semnificativă deocamdată. Tot se ajunge la 13 grade în Crişana, Maramureş şi 12 la Cluj. În regiunile de dincolo de Carpaţi însă, temperatura chiar mai creşte. Se fac 17-18 grade în sud-est, poate chiar 19, deşi nori şi ploi sunt din belşug în toată partea de sud şi est a ţării şi în bună parte din Transilvania.

Şi la Bucureşti marţi este vreme închisă, cu ploaie de toamnă caldă. La amiază maxima atinge 16 grade.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă