10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialLocuitorii din Giulesti-Sarbi, la un pas de a fi inundati din nou

Locuitorii din Giulesti-Sarbi, la un pas de a fi inundati din nou

Locuitorii din Giulesti-Sarbi au fost la un pas de a fi inundati din nou, de data aceasta nu din cauza ploilor, ci a apelor rezultate de la pompare. Autoritatile au fost chemate de urgenta in noaptea de luni spre marti la statia de pompare de la Rosu pentru a lua masuri in cazul nivelului apei, care era in crestere.
La fata locului au fost trimise 10 masini de pompieri pentru a ajuta la evacuarea apei. In cursul diminetii de ieri, inca mai exista pericolul ca apele sa creasca. “Daca apa mai creste cu 15-20 de centimetri, ar putea ajunge la alimentarea cu energie electrica si, din aceasta cauza, se va opri curentul. Vom aduce un generator pentru a face fata situatiei”, a declarat Valentin Delcea, subprefectul judetului Ilfov. Edilii au afirmat ca nu a fost nici un pericol la Lacul Morii, desi multi cetateni din Crangasi au intrat in panica si au sunat la primarie cerand explicatii. Ei se gandeau chiar sa plece din case de teama ca acestea vor fi inundate. Autoritatile i-au asigurat ca nu exista nici un pericol legat de depasirea cotelor de inundatie la Lacul Morii.
Responsabilii din Primaria Capitalei i-au criticat pe cei din Ilfov ca nu i-au anuntat in legatura cu deversarea apelor pentru a nu se ajunge in situatia inundarii statiei de pompare. Aceasta nu a fost proiectata pentru a face fata unui volum atat de mare de apa cum a fost cel din zilele trecute, cand s-au atins 32.000 metri cubi/ora. Din aceasta cauza nivelul apelor crestea cu un centimetru pe minut si a fost nevoie de interventia unor pompe suplimentare.
Autoritatile au ajuns ieri la concluzia ca in zona Giulesti-Sarbi mai exista o sursa de apa care face ca nivelul acesteia sa ramana aproape constant, in ciuda eforturilor de evacuare.
Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a anuntat ca nivelul apei nu a scazut foarte mult, desi in zona s-a intervenit continuu timp de cateva zile. Specialistii au venit la fata locului pentru a incerca sa afle de unde vine apa, in afara lacului format din cauza ploilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă