10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialLicitatia pentru serviciile de salubritate din Bistrita, contestata in instanta

Licitatia pentru serviciile de salubritate din Bistrita, contestata in instanta

Licitatia pentru serviciile de salubritate din municipiul Bistrita a fost contestata in instanta, iar din aceasta cauza administratia locala nu poate semna contractul cu firma castigatoare. Primarul orasului, Vasile Moldovan, a declarat ca doua societati comerciale, una din Cluj-Napoca si alta din Bistrita, au cerut ordonanta presedentiala pentru suspendarea semnarii contractului cu firma castigatoare, pe motiv ca aceasta nu a a castigat corect licitatia.
“Cele doua firme s-au adresat instantei imediat dupa incheierea licitatiei si declararea castigatorului, insa instanta a amanat solutionarea cererii pentru ziua de 8 septembrie. Nu mi s-a explicat de ce. Noi pregatim pana atunci contractul pentru a-l putea semna imediat fiindca nu exista motive sa ne temem ca licitatia ar putea fi anulata”, a afirmat edilul.
Unul dintre contestatari este chiar societatea care, in ultimii 10 ani, s-a ocupat de salubrizarea orasului in cuantumul a circa 1 miliard de lei vechi lunar achitati de municipalitate. Mai multe voci au criticat, insa, calitatea serviciilor prestate de aceasta firma, motiv pentru care Primaria a inasprit conditiile pentru adjudecarea licitatiei si a impus societatii castigatoare sa faca investitii care sa permita asigurarea unui grad mai mare de curatenie in municipiul resedinta de judet.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă