16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialLiberalii clujeni critica ministere controlate de PD

Liberalii clujeni critica ministere controlate de PD

Liberalii clujeni critica activitatea unui minister controlat de PD. Liderii filialei din judet aa PNL sunt de parere ca din cauza activitatii necorespunzatoare a fostului ministru al Integrarii Europene, Ene Dinga, Comisia Europeana ar putea activa clauza de amanare a aderarii Romaniei la UE.
Coordonatorul Centrului de Consultanta Europeana din Cluj-Napoca, Nicolae Paun, care este unul dintre membrii marcanti ai PNL, a declarat ca Romania a pierdut noua luni in procesul de integrare din cauza proastei conduceri a Ministerului Integrarii Europene. El a afirmat ca fostii ministri ai Integrarii, inclusiv reprezentantul PD, Ene Dinga, au refuzat ajutorul oferit de universitati, care erau dispuse sa ofere consultanta gratuita Guvernului.
Mai mult, Paun, cel care a intemeiat prima facultate de studii europene din tara noastra, a adaugat ca integrarea este un proces cultural, dar ca autoritatile nu au explicat acest lucru populatiei. El a mai spus ca in prezent nu exista nici un fel de strategie a Guvernului legata de integrare.
Liberalul clujean este vazut drept unul dintre membrii partidului care au pozitiile cele mai de dreapta. El a fost o vreme presedintele filialei din judet a Uniunii Fortelor de Dreapta si decan al Facultatii de Studii Europene. Fiul sau, Ciprian Paun, este consilier local din partea PNL.
Critici in acelasi ton au fost formulate si de senatorul liberal Norica Nicolai. Parlamentarul clujean a spus ca eforturile autoritatilor de la Bucuresti se rezuma strict la aspecte tehnice. Norica Nicolai este de parere ca Guvernul de la Bucuresti asteapta solutii in plic livrate de la Comisia Europeana in loc sa dezvolte un proiect propriu pentru aderare.
Senatorul este unul dintre membrii gruparii lui Teodor Stolojan. Norica Nicolai a fost membru PNTCD si a detinut o vreme functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, inainte de anul 2000. Ulterior, ea s-a inscris in PNL si a obtinut doua mandate consecutive de senator de Cluj.
Totodata, parlamentarul conduce Comisia de Ordine Publica a partidului din care face parte si a fost unul dintre favoritii pentru ocuparea postului de ministru de Interne, in varianta in care aceasta functie ar fi revenit liberalilor.

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Lucrări de infrastructură pe tronsonul Gurasada – Simeria

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în perioada 8 - 14 mai 2024, pe tronsonul GURASADA - SIMERIA se vor executa...

Asociația GIC IOR-Titan acționează în instanță Primăria Capitalei pentru recuperarea zonei retrocedate ilegal din Parcul IOR

Asociația Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR retrocedate în mod...
Ultima oră
Pe aceeași temă