Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La Bragadiru s-a deschis prima fabrica de fotolii rulante din Romania

Prima fabrica de fotolii rulante din tara noastra s-a deschis ieri la Bragadiru, construita de Fundatia "Motivation Romania", cu sprijinul Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID). La inaugurare a participat si insarcinatul cu ...

Share

Adina Stefan 0 comentarii

22.11.2005 - 00:00
Prima fabrica de fotolii rulante din tara noastra s-a deschis ieri la Bragadiru, construita de Fundatia "Motivation Romania", cu sprijinul Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID).
La inaugurare a participat si insarcinatul cu afaceri al Ambasadei americane la Bucuresti, Mark Taplin, care a afirmat ca, in conformitate cu principiile democratiei, "dreptul la un tratament corect nu este selectiv, ci se aplica fiecarui barbat, femeie sau copil". Fabrica de la Bragadiru va raspunde unei nevoi "uriase", in Romania statisticile prezentand un numar de 73.000 de persoane cu handicap locomotor si 400 de cazuri de persoane care raman imobilizate la pat, anual, ca urmare a accidentelor de circulatie. Productia anuala a fabricii este de 50 de fotolii rulante. Fiecare dintre acestea este personalizat, dupa dimensiunile si nevoile fiecarui beneficiar. Cei care proiecteaza si realizeaza fotoliile rulante sunt 12 persoane care utilizeaza, la randul lor, acest mijloc de locomotie. Fabrica dispune si de un cabinet medical, unde clientii sunt examinati de un medic kinetoterapeut, scaunele fiind proiectate in functie de recomandarile acestuia. Realizate din materiale autohtone si la preturi romanesti, fotoliile cu rotile fabricate la Bragadiru sunt oferite gratuit adultilor, adolescentilor si copiilor, prin intermediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Investitia de la Bragadiru este doar una dintre componentele programului "Retea pentru Mobilitate", finantat de Guvernul SUA, urmand ca ateliere de asamblare a pieselor produse la Bragadiru sa fie construite in alte doua tari din regiune.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...