Istorie, golf, sporturi nautice si sosea de coasta

Municipalitatea Constantei se considera integrata in Uniunea Europeana. Directorul Directiei Integrare Europeana din cadrul primariei spune ca municipiul nostru este foarte aproape de a "semna" aceasta integrare cu mai multe orase din UE. De ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

28.06.2005 - 00:00
Municipalitatea Constantei se considera integrata in Uniunea Europeana. Directorul Directiei Integrare Europeana din cadrul primariei spune ca municipiul nostru este foarte aproape de a "semna" aceasta integrare cu mai multe orase din UE. De asemenea, pentru a promova imaginea orasului, acum jumatate de an, prin fonduri ale Organizatiei Natiunilor Unite, s-a inceput o editare a unei carti in care vor fi trecute principalele proiecte prioritare ale Constantei, o adevarata Biblie pentru investitori si turisti. Incepand de luna luna viitoare va incepe o dezbatere publica despre prioritatile municipiului.
Reabilitarea centrului istoric al orasului este cel mai important proiect al municipalitatii. "In prezent starea in care se gaseste zona peninsulara este dezastruoasa, nici macar situatia juridica a terenurilor nu este clara", spune Ani Merla, care a anuntat ca municipalitatea a accesat deja fonduri prin Planul Elen pentru Reconstructia Economica a Balcanilor (HIPERB).
Un alt proiect de anvergura este construirea soselei de coasta, paralela cu marea, care va lega Portul Tomis de statiunea Mamaia. Proiectul se afla la Biroul Regional de Dezvoltarea 2 Sud-Est spre aprobare. Ani Merla a anuntat ca prima etapa a proiectului a trecut. Valoarea investitiei este de 11 milioane de euro, dintre care 6 milioane sunt asigurate din fonduri europene, 1,2 milioane de la Guvernul Romaniei, restul de 4 milioane fiind contributia autoritatilor locale. Proiectul este cu atat mai important cu cat soseaua de coasta nu are numai rol turistic, ci ajuta si la consolidarea taluzului si a falezei.
Printre celelalte prioritati ale Primariei Constanta care vizeaza dezvoltarea turismului se numara si reabilitarea celor doua lacuri turistice, Siutghiol si Tabacarie. Exista deja planuri urbanistice zonale, care prevad si amenajarea de utilitati pentru dezvoltarea sporturilor nautice in aceste zone. Pentru a atrage si oamenii de afaceri, autoritatile locale au in vedere si construirea unui teren de golf la standarde internationale.

Citește totul despre:

Comentarii