Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intoxicatia cu aspirina poate produce stop cardiovascular

Aspirina este cu siguranta cel mai consumat medicament, atat ca produs antiinflamator, antipiretic (scade temperatura), cat mai ales pentru actiunea ei "antiplachetara" (impiedica formarea de cheaguri de sange in vasele mici) si previne eficient ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.10.2005 - 00:00
Aspirina este cu siguranta cel mai consumat medicament, atat ca produs antiinflamator, antipiretic (scade temperatura), cat mai ales pentru actiunea ei "antiplachetara" (impiedica formarea de cheaguri de sange in vasele mici) si previne eficient accidentele vasculare cere-brale. Cu aspirina exista insa doua tipuri de intoxicatie: accidentale, mai ales la copii, incepand cu doza de 50 mg/kg greutate corporala, si voluntare, la adulti, unde o doza toxica incepe de la 150 mg/kg. Medicul de pe salvare va tine cont in precizarea diagnosticului de urmatoarele elemente la tratamentele cu aspirina urmate, inainte de intoxicatie: ora si doza presupus ingerata de intoxicat, cautarea ambalajelor, daca exista si alte toxice asociate si aspecte privind climatul familial.
Intoxicatul cu aspirina prezinta "la vedere" urmatoarele semne: greturi si varsaturi repetate, uneori cu sange, dureri cumplite in regiunea stomacului, sange in scaun, ameteli, dureri de cap, uneori halucinatii si convulsii. Intoxicatia cu aspirina prezinta elemente grave cand apare - sindromul hemoragi-par, colaps, stare de soc si stopul cardiovascular.
De urgenta se vor lua urmatoarele masuri: dezobstructie orofaringiana, oxigenoterapie pe masca, perfuzii cu glucoza 5%, punerea unei sonde gastrice, evacuarea continutului gastric (cand este posibil), dozarea glicemiei, monitorizare puls, respiratie, tensiune arteriala. Atentie! Aspirina-retard, poate sa dea salicemii ridicate pe perioade de timp indelungate. In caz de insuficienta respi-ratorie acuta si coma profunda intoxicatul se interneaza in sectia de reanimare.

Citește totul despre:

Comentarii