18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialIntarzierea proiectului Samtid din Alba, reclamata ministrului Integrarii Europene

Intarzierea proiectului Samtid din Alba, reclamata ministrului Integrarii Europene

Intarzierea proiectului Samtid in Alba a alertat autoritatile judetene. Proiectul respectiv vizeaza modernizarea retelei de canalizare in 10 localitati urbane, lucrari care sunt executate de firma turco-greceasca “Eser Empedos”.
Valoarea totala a investitiei se ridica la aproape 10 milioane de euro, din care aproximativ 2 milioane reprezinta cheltuieli de proiectare.
Insa, “Eser Empedos” a demarat lucrarile cu doua luni intarziere, situatie ce pune sub semnul intrebarii finalizarea la timp a proiectului. Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat ca a avut o discutie cu ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, in legatura cu situatia in care se afla derualarea proiectului.
“In momentul de fata exista doua solutii. Fie oamenii se apuca serios de treaba sau se poate rezilia contractul. Cred ca firma asta o sa-si gaseasca cadenta. Problemele sunt de logistica. Nu gasesc forta de munca. Exista, insa, o nesiguranta, daca vor face lucrarile la anul”, a spus Hava.
Primarul a lasat sa se inteleaga faptul ca intarzierea ar putea fi determinata de o posibila subevaluare a lucrarii. Pentru a castiga licitatia, firma “Eser Empedos” a prezentat o oferta cu un pret considerat prea mic de catre specialisti.
Investitia se deruleaza in orasele Alba Iulia, Zlatna, Abrud, Campeni, Baia de Aries, Teius, Aiud, Blaj si Cugir. Cea mai importanta lucrare urmeaza sa se realizeze in Alba Iulia, unde vor fi inlocuiti peste 30 de kilometri din reteaua de alimentare cu apa potabila.
In patru localitati s-a reusit gasirea unor subcontractori. Termenul de finalizare a investitiei este luna septembrie 2006.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă