9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialInspector al OPC Alba, condamnat cu suspendare

Inspector al OPC Alba, condamnat cu suspendare

– Decizia a fost luata de catre judecatorii din Alba Iulia, care l-au gasit vinovat de fapte de coruptie.

Un angajat al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Alba a fost condamnat la sase luni inchisoare cu suspendare pentru infractiuni de coruptie. Hotararea a fost luata de judecatorii de la Curtea de Apel Alba Iulia, dupa ce instanta inferioara, Tribunalul Alba, a dispus achitarea inculpatului. Vasile Vladut, inspector in cadrul OJPC Alba, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Alba Iulia in urma cu aproape un an si jumatate, pentru comiterea infractunii de luare de mita. Inpectorul a fost acuzat ca a primit mita o mie de lei pentru a nu intocmi procese verbale de constatare a savarsirii unor contraventii de catre proprietarii unei brutarii din municipiul Blaj.

 

Potrivit rechizitoriului, in 11 aprilie 2007, Vasile Vladut, in exercitarea atributiilor de serviciu, a executat o serie de controale in cadrul magazinelor de comercializare a produselor de panificatie, care apartin societatilor comerciale administrate de persoanele care l-au denuntat. Pentru a nu intocmi proces verbal de constatare a savarsirii unei contraventii si pentru a nu aplica o sanctiune contraventionala prevazute de legea respectiva, inculpatul i-a pretins denuntatorului suma de 700 lei, ce reprezenta 25% din contravaloarea amenzii. In aceasta imprejurare, denuntatorul i-a dat inculpatului suma solicitata in doua transe, in timp ce se aflau in locuri publice din municipiul Blaj.

 

Din probele administrate, judecatorii au mai stabilit ca, in perioada aprilie – mai 2007, inculpatul a mai mers in control la sediul brutariei ce apartine denuntatorilor si, cu toate ca a constatat mai multe nereguli, nu a intocmit proces – verbal de sanctionare contraventionala, dar a pretins si primit, in schimb, suma de 300 lei. Inculpatul si-a sustinut nevinovatia pe tot parcursul procesului, Sentinta Curtii de Apel poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

CAZURI
Un caz asemanator a aparut in judetul Sibiu. Inspectorii OPC care controlau un magazin alimentar au cerut si au primit spaga o ciocolata, ca sa nu amendeze societatea comerciala care administreaza magazinul in cauza. Mituirea lor a fost surprinsa de camerele de supraveghere instalate in incinta magazinului cu pricina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă