Infiltratii la Casa de Pensii Alba

» Sediul institutiei publice are numeroase probleme si a fost ridicat de o societate aflata in vizorul DNA.La mai putin de doi ani de la inaugurare, sediul Casei Judetene de Pensii Alba are mari probleme in ceea ce priveste ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

06.03.2009 - 00:00

» Sediul institutiei publice are numeroase probleme si a fost ridicat de o societate aflata in vizorul DNA.

La mai putin de doi ani de la inaugurare, sediul Casei Judetene de Pensii Alba are mari probleme in ceea ce priveste infiltratiile de ape pluviale. Potrivit reprezentantilor institutiei, apa a inceput sa se infiltreze in tavanul cladirii, dar si in peretii subsolului unde este depozitata arhiva. Cladirea a fost ridicata de societatea "Meridian Construct" SRL Alba Iulia si a fost achizitionata de Casa Nationala de Pensii pentru CJP Alba cu suma de 4,25 milioane lei, la sfarsitul anului 2006. Administratorul "Meridian Construct", Marius Alexa, este urmarit penal de DNA pentru acuzatia de inselaciune. Acesta este acuzat ca a incasat diverse sume de bani de la cateva zeci de familii, carora le-a promis construirea unor locuinte, fara a-si indeplini obligatiile contractuale.


Noiul sediu al CJP Alba a avut mari probleme inca de la finalizare. Desi institutia ar fi trebuit sa se mute in cladire in decembrie 2006, nu a reusit sa o faca decat peste sase luni. La scurt timp de la cumpararea imobilului, angajatii Casei de Pensii au constatat diverse deficiente cum ar fi: deteriorarea zugravelii in vopsea lavabila in peste 45% din incaperi, respectiv deformarea usilor si a pardoselii calde din birouri ca urmare a umiditatii crescute. Noile deficiente aparute sunt mult mai grave si pot afecta siguranta angajatilor si a oamenilor care viziteaza zilnic institutia.

Infiltratiile s-au produs in tavanul incaperii unde functionarii lucreaza cu publicul. Potrivit directorului Daniel Suciu, la momentul receptiei, firma constructoare a oferit o scrisoare de garantie care expira in vara acestui an. Directorul a completat ca situatia este provocata, cel mai probabil, de faptul ca societatea nu a folosit cele mai bune materiale in timpul construirii. Prin urmare, societatea ar trebui sa fie, in mod normal, obligata sa realizeze gratuit reparatiile necesare, dupa o expertiza si un raport de evaluare a pretentiilor beneficiarului.

PROBLEME
"Meridian Construct" SRL se afla in incapacitate de plata si a cerut Tribunalului Alba declansarea procedurii de insolventa. Conducerea institutiei a decis initierea unui proces pentru a obliga societatea sa realizeze reparatiile necesare. Modul in care a avut loc licitatia pentru achizitionarea sediului CJP Alba a facut obiectului unui dosar la DNA. Au fost vizati toti membrii comisiei, in frunte cu fostul director Ionel Mihaila. Procurorii DNA nu au precizat daca au inceput sau nu urmarirea penala impotriva functionarilor institutiei.

Citește totul despre:

Comentarii