27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFotbalistul Miroslav Giuchici cere 150.000 de euro daune de la "Gloria" Bistrita

Fotbalistul Miroslav Giuchici cere 150.000 de euro daune de la “Gloria” Bistrita

Atacantul Matei Miroslav Giuchici a dat in judecata Clubul de fotbal “Gloria” Bistrita, de la care cere daune morale in valoare de 150.000 de euro. El a inaintat, anul trecut, o actiune in acest sens la Tribunalul din judet, judecatorii luand, luni, in discutie dosarul. Conform plangerii jucatorului, in varsta de 26 de ani, legitimat la “Gloria”, clubul condus de Jean Padureanu i-a suspendat ilegal contractul in luna iulie a anului trecut dupa ce fotbalistul nu s-a mai prezentat la lot, in conditiile in care transferul lui la FC “Apulum” Alba Iulia expirase.
Dupa circa o luna de la convocarea lotului, perioada in care Giuchici nu s-a mai prezentat la nici un antrenament al “Gloriei” Bistrita, antrenorul Ioan Ovidiu Sabau a cerut Federatiei Romane de Fotbal (FRF) suspendarea contractului pe o perioada de un an. Potrivit avocatului clubului, Bogdan Stanciu, sportivul a atacat masura la FRF si a obtinut reducerea la jumatate a termenului suspendarii, pedeapsa expirand la 31 decembrie 2005, cand Giuchici putea, din nou, sa se prezinte la lot, intrucat contractul sau cu echipa din Bistrita nu a incetat.
Atacantul a preferat sa deschida, insa, un proces la sectia Civila a Tribunalului Bistrita-Nasaud, prin care cere instantei sa declare ilegala suspendarea contractului sau si sa oblige Clubul “Gloria” la plata drepturilor salariale din perioada in care nu a jucat sub culorile echipei bistritene, aici incluzandu-se si primele de joc. In afara de despagubirile materiale, a caror valoare nu a fost data publicitatii, Giuchici mai cere si daune morale in valoare de 150.000 de euro.
La infatisarea de luni, avocatul clubului a cerut instantei sa respinga cererea jucatorului intrucat aceasta este lipsita de obiect, suspendarea contractului incetand la data de 31 decembrie 2005. In privinta despagubirilor materiale, in speta a primelor de joc, avocatul a declarat ca acestea nu sunt nici ele intemeiate, din moment ce nu se stie exact daca antrenorul l-ar fi folosit pe sportiv.
“In plus, daca dorea sa atace suspendarea, jucatorul trebuia sa se adreseze Tribunalului Arbitrar FIFA si nu unei instante de drept comun”, a mai declarat avocatul “Gloriei”.
La infatisarea de luni, nici atacantul, dar nici aparatorul acestuia, un avocat din Timisoara, nu s-au prezentat, cauza urmand sa fie discutata din nou in 13 februarie. Giuchici, care a jucat in tur la Pandurii Targu Jiu, ar putea semna un contract cu “Jiul” Petrosani. El nu a putut fi contactat pentru a comenta stadiul procesului cu “Gloria” Bistrita.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă