10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul subprefect Ludovic Zudor "forteaza" sefia PD Timisoara

Fostul subprefect Ludovic Zudor “forteaza” sefia PD Timisoara

Organizatia municipala PD Timisoara a este macinata tot mai mult de lupta surda dintre membrii cu experienta de viata si cei care de-abia de cativa ani gusta din placerile politicii. Disensiunile s-au atenuat odata cu pregatirea sedintei de alegeri a Biroului Permanent Local al organizatiei, intalnire ce are loc astazi si la care mai mult ca sigur va fi reales in functie actualul presedinte, Ludovic Zudor, fost subprefect al judetului in 2000.
Trei nume au fost vehiculate, initial, pentru fotoliul de lider al organizatiei municipale: Horia Bacanu, Ovidiu Ciuhandu si Ludovic Zudor. Ciuhandu s-a retras, ulterior, in tabara lui Zudor, care i-a promis functia de presedinte executiv, iar Bacanu a ramas cu echipa sa de tineri. Surpriza a fost ca sustinatorii sai au trecut pe rand in tabara adversa, iar consilierul local Horia Bacanu a ramas cu gandul ca inscrierea sa in cursa nu va avea nici un castig.
Mai mult, Bacanu si Mircea Leschian, actual purtator de cuvant al PD Timis, au sesizat Comisia nationala de statut, etica si litigii, unde au reclamat ca alegerile nu sunt statutare. “Nu am primit nici un raspuns, asa ca nu sunt convins ca voi mai candida pentru aceasta functie”, a declarat consilierul local.
Aceeasi pozitie o adopta si Mircea Leschian, caruia i s-a rezervat locul de presedinte executiv al organizatiei. Tinerii democrati contesta procedurile de pregatire ale alegerilor si felul in care Zudor “si-a impus oamenii”.
La randul sau, fostul subprefect sustine ca este un sustinator al ideii de reinnoire a partidului, mai ales in randul factorilor de decizie, dar a afirmat, referindu-se la Bacanu, ca “sa alergi de unul singur inseamna sa ajungi pe centura politicii”. In opinia acestuia, “defectul” tinerilor ar fi ca “au probleme de comunicare cu marea masa a partidului”. “Daca nu sunt pe val in PD, nu inseamna ca nu pot fi valorificati in continuare”, a adaugat Zudor.
Pentru Bacanu insa, fostul subprefect este un “maestru al absentei” si nu s-a implicat deloc in agenda locala a PD. Iesit in fata presei dupa ani de absenta, Ludovic Zudor a vorbit despre proiectele sale de viitor presedinte.
“Am structurat activitatea partidului pe noua birouri de cartier. Vrem ca la alegerile din 2008 sa obtinem minimum 25 la suta din voturile timisorenilor, sa avem noua consilieri locali si un primar democrat”, a afirmat liderul demo-cratilor din Timisoara. Propunerea sa pentru functia de primar al ora-sului este Ovidiu Ciuhandu, consilier local, un necunoscut in randul populatiei. Democratul si-a formulat in graba si un slogan: “Un Ciuhandu mai bun pentru o Timisoara mai frumoasa”.
Trebuie mentionat ca la alegerile de astazi au fost convocati 233 de delegati, dintre care doar un sfert au drept de vot.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă