17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul presedinte al Bancii "Transilvania" infiinteaza o noua banca la Cluj

Fostul presedinte al Bancii “Transilvania” infiinteaza o noua banca la Cluj

CLUJ-NAPOCA. Fostul presedinte al Bancii “Transilvania” din Cluj, Iosif Pop, a anuntat ca va intemeia o noua banca, specializata in credite imobiliare. Pop, care a fost declarat in anul 2001 drept “bancherul anului din Romania”, a fost arestat acum doi ani si jumatate de catre fostul adjunct al sefului PNA, procurorul Gheorghe Suhan. Bancherul a fost, insa, pus in libertate de catre instanta de judecata, in conditiile in care procurorii nu au reusit sa aduca nici o proba care sa sustina ipoteza implicarii sale in frauda comisa la filiala din Bacau a Bancii “Transilvania”.
Noua banca de la Cluj-Napoca se va numi “Imocredit” si va fi, practic, succesoarea actualei societati “Imocredit”, care activeaza pe piata de capital de doi ani. Printre actionarii noii unitati se vor regasi o parte dintre intemeietorii Bancii “Transilvania”, precum si fondatorii companiei de telecomunicatii “Astral”, care a fost cumparata recent de gigantul american UPC.
Astfel, Cluj-Napoca va deveni singurul oras din Romania, in afara de Bucuresti, in care isi vor avea sediul central doua banci. “Imocredit” va fi specializata strict pe credite imobiliare. Societatea condusa de Iosif Pop are in prezent o cota de 7,5 la suta din piata creditelor imobiliare din “capitala” Transilvaniei, si a deschis de curand o filiala la Sibiu, iar zilele acestea reteaua va fi completata cu o alta filiala la Bucuresti.
“Imocredit” face parte din Grupul financiar “Imofinance”, care are 54 de actionari, toti din Cluj. Cota cea mai mare de participatie pe care o detine o singura persoana este de 10 la suta. Grupul mai cuprinde compania “Imoinvest”, specializata pe constructia de locuinte.
,Societatea-sora “Imocredit” a pornit de la un capital de 3,2 milioane de euro iar in prezent detine un capital de 5 milioane de euro. Actionarii au aprobat o noua majorare de capital, de opt milioane de euro, care va preceda transformarea companiei in banca. Noua banca de la Cluj va avea, insa, rivali seriosi. In primul rand, este vorba de Banca “Transilvania”, in care a investit masiv BERD. Un alt competitor va fi Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care si-a dezvoltat in oras o retea densa de agenti de vanzari.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă