Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fondurile alocate nu asigura nici macar 50% din necesarul de dotari

Autoritatile nu sunt pregatite sa intervina in caz de calamitati. Aceasta a fost concluzia comitetului operativ consultativ care s-a reunit ieri la Prefectura Capitalei. Investitiile realizate in 2004 si 2005 nu au asigurat necesarul de dotari cu ...

Share

Cristina Boiangiu 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Autoritatile nu sunt pregatite sa intervina in caz de calamitati. Aceasta a fost concluzia comitetului operativ consultativ care s-a reunit ieri la Prefectura Capitalei. Investitiile realizate in 2004 si 2005 nu au asigurat necesarul de dotari cu materiale pentru situatii de urgenta, conform planului national.

Fondurile alocate au fost cu 50% mai mici decat era necesar. Bugetul pe 2005 a fost deja aprobat si ar fi necesara o rectificare pentru a se putea asigura dotarile minime. La fiecare sector ar trebui realizat un plan de actiuni in caz de dezastre, cum ar fi ruperea Barajului de la Lacul Morii in sectorul 6 sau riscul chimic in sectoarele 3, 4 si 6. In sectorul 6 nu exista spitale, iar in caz de nevoie ar trebui ca edilii sa apeleze la alte sectoare. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va trebui sa elaboreze un ghid de interventii care sa cuprinda masurile de prevenire a dezastrelor, o agenda cu telefoanele persoanelor implicate si fiecare pas care trebuie urmat. In caz de calamitate, nici adaposturile din subsolul blocurilor nu pot fi folosite pentru ca sunt ocupate de borcanele cu muraturi ale locatarilor. Nici in ceea ce priveste asigurarea corturilor pentru adapostirea oamenilor, Capitala nu sta mai bine. Edilii de la sectorul 1 s-au plans ca detin un aparat de descarcerat, dar nu au personal care sa-l deserveasca. La sectorul 2 exista un loc unde pot fi depozitate 166 de cadavre, dar nu exista mijloace de transport adecvate. In sectorul 3 s-au aprobat 1,3 miliarde de lei pentru investitii in domeniul prevenirii dezastrelor, dar banii inca nu pot fi folositi din motive birocratice. La sectorul 4, sistemul de alarmare vechi va fi inlocuit cu unul nou. Pompierii s-au plans si ei ca nu pot folosi o masina de interventie din cauza ca nu au bani pentru inlocuirea placutelor de frana.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...