18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Asociere pentru gaz metan intre 12 comune din Alba si Sibiu

Un numar de 12 primarii din judetele Sibiu si Alba intentioneaza sa se asocieze in cadrul unui proiect de mare anvergura in urma caruia, toate comunele respective sa fie racordate la reteaua de alimentare cu gaz metan. Comune sibiene precum Tilisca, Poiana Sibiului, Jina, Apoldu de Jos sau Ludos se vor alatura celor din judetul Alba, precum Garbova, Dostat, Rosia de Secas, Spring si Cergau Mare pentru a face rost de bani din fonduri europene sau americane care sa permita finalizarea unui asemenea proiect de investitii in dezvoltare locala. O intalnire intre reprezentantii celor 12 administratii locale a avut loc la Miercurea Sibiului, iar acolo primarii au discutat despre necesitatea pentru economiile locale si pentru infrastructura locala, in general, de a racorda localitatile la reteaua de gaz metan, ca o premisa necesara pentru atragerea unor investitori cu potential.

Primarii Timisoarei si Sibiului, oaspeti ai presedintelui CE

Primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a fost invitat de presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Durrao Baroso, la conferinta pentru o politica culturala europeana, intitulata “Un suflet pentru Europa”, care va avea loc, in 18 noiembrie, la Budapesta. La eveniment va lua parte si primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis. Conferinta va avea trei sectiuni: definirea termenului “european” in realizarile culturale ale oraselor si regiunilor Europei, alianta oraselor si regiunilor din Europa pentru promovarea unei culturi europene si acordarea distinctiei de “Regiune Culturala a Europei” acelor regiuni care au realizari de importanta europeana.

Aglomeratie la Festivalul “Felsziget” de la Targu-Mures

Mii de persoane din tara si strainatate au venit la Targu-Mures pentru a participa la cel mai mare festival din Transilvania, “Felsziget” (Peninsula), care si-a deschis ieri portile. Peste 1.000 dintre spectatori au sosit inca de marti dupa-amiaza, instalandu-si corturile in spatiul special amenajat in acest sens pe malul raului Mures.
Organizatorii din acest an au pregatit spatiu suficient pentru a gazdui 1.400 de corturi, iar ieri la pranz, numarul acestora depasise deja capacitatea de anul trecut, adica 700. “Anul acesta oferta noastra muzicala este foarte bogata, cele doua megascene vor gazdui peste 70 de concerte. Grupul-tinta sunt tinerii, dar speram ca toate varstele vor fi atrase de spiritul “Peninsulei””, a declarat directorul festivalului, Szepessy Szabolcs. “In Civiliada vor fi prezente peste 30 de organizatii non-guvernamentale, asadar va fi locul potrivit pentru a demara proiecte cum ar fi “Global Village” sau programe de educatie sexuala”, a mai afirmat Szepessy.

Spital olandez de 4 milioane euro, stramutat in Bistrita-Nasaud

Un spital in valoare de 4 milioane de euro va fi stramutat din Olanda in Bistrita-Nasaud in baza unui parteneriat semnat de autoritatile judetene si Fundatia “Karmel International”, organizatie cu care se colaboreaza de circa 15 ani. Subprefectul Gheorghe Tuta, recent intors dintr-o vizita oficiala in aceasta tara, a declarat ca autoritatile olandeze au decis dezafectarea unitatii medicale construita in urma cu 30 de ani intrucat vor sa construiasca alta noua. Vechiul spital, dotat cu aparatura necesara pentru bolnavii de Alhzeimer, va fi demontat bucata cu bucata si transportat in Romania, unde se va construi un centru pilot pentru aceasta categorie de bolnavi. Autoritatile din Bistrita-Nasaud si-au luat angajamentul ca, in urmatoarea luna, sa intocmeasca un studiu de prefezabilitate pe care il vor prezenta partii olandeze, dispusa sa contribuie la edificarea noului centru cu suma de 19 milioane de euro.

Locomotiva arsa din cauza unui scurtcircuit langa Aiud

Un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la sistemul de transmisie a facut ca o locomotiva sa arda aproape in intregime, intr-o gara din apropierea municipiului Aiud (judetul Alba). Incidentul s-a produs, marti, in zona statiei CFR din localitatea Decea, focul izbucnind la o locomotiva aflata in compunerea unui tren de marfa. Aceasta circulase in compunerea trenului, fara sa tracteze vreun vagon. Pentru stingerea incendiului, reprezentantii statiei CFR au solicitat interventia pompierilor militari care au reusit sa localizeze si sa stinga flacarile la timp. In prezent, o echipa formata din specialistii ai CFR, pompieri si politisti cerceteaza acest caz, incercand sa stabileasca in amanunt cauzele incendiului.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă