12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFetiţă de 9 ani, ucisă de un retardat care a încercat să...

Fetiţă de 9 ani, ucisă de un retardat care a încercat să o violeze

Angelica Boloca se întorcea cu bicicleta vineri seară de la bunici înspre casă . În circumstanţe încă nelămurite pe de deplin fetiţa a intrat în gospodăria familiei Bâzgan, unde a fost omorâtă de Ionel Dan Dunga, de 21 de ani, individ uşor retardat, om bun la toate în gospodăria familiei Bâzgan. Cadavrul fetiţei a fost găsit în magazia casei, ascuns într-un sac, cu mâinile legate, cu capul spart şi cu indicii clare de agresiune sexuală, într-un sac. Ucigaşul, care şi-a recunoscut fapta, a explicat anchetatorilor că a ucis copila pentru că a prins-o la furat nuci.

O crimă oribilă s-a petrecut vineri seară în comuna Volovăţ. O fetiţă de 9 ani a fost omorâtă de un individ de 21 de ani, în condiţii încă neelucidate pe deplin. Cert este că Angelica Boloca venea spre casă, de la bunici. A trecut pe la un magazin şi, într-un fel sau altul, a fost ademenită în curtea gospodăriei lui Viorel Bâzgan. Ionel Dan Dunga, argat la acesta, a fost cel care a săvârşit înfiorătoarea crimă, motivând senin în faţa anchetatorilor că a omorât-o fiindcă a prins-o la furat nuci. El a fost de altfel repede reţinut şi ulterior arestat pentru 29 de zile.

Nimeni nu prefigura, vineri, evenimentul oribil care a dus faima comunei Volovăţ în toată ţara. Ionel Dan Dunga, băiatul de 21 de ani al unei familii cu mulţi copii din localitate era „om bun la toate” în gospodăria lui Viorel Bâzgan. Acesta era la spital, cu probleme de sănătate, tatăl lui de 94 de ani abia se mişca prin casă, iar Dunga avea grijă de gospodărie. Angelica Boloca, de nouă ani, venea spre casă, cu bicicleta, de la bunici. A intrat la un moment dat într-un magazin sătesc, apoi şi-a continuat drumul către casă. În magazin fetiţa a fost văzută ultima oară în viaţă de cunoscuţi. Mergând mai departe, a ajuns în dreptul casei lui Viorel Bâzgan. Într-un fel sau altul – anchetatorii vor stabili cu exactitate circumstanţele, fetiţa a lăsat sprijinită de gard bicicleta şi a intrat în curte. Ce s-a întâmplat ulterior, este greu de descris, singurul martor şi autor al crimei fiind Ionel Dunga. El a declarat mai întâi anchetatorilor că ar fi lovit-o pe fetiţă cu ciocanul în cap, pentru că a prins-o la furat nuci pe proprietatea „stăpânului” său. Corpul neînsufleţit al copilei a fost găsit însă într-un sac, cu mâinile şi picioarele legate, iar fustiţa era ridicată. Medicii legişti au constatat că fetiţa nu a fost deflorată, existând însă indicii clare de agresiune sexuală.

Ionel Dunga provine, conform primarului comunei Volovăţ Ioan Halip, dintr-o familie numeroasă, nu foarte bogată, însă destul de respectabilă a localităţii. Tânărul de de 21 de ani este unul dintre numeroşii copii ai familiei Dunga. Tatăl a lucrat mai mult prin străinătate, iar mama încasează bani de la stat în calitate de îngrijitoare pentru o soră cu probleme de sănătate. Ionel Dunga are totuşi ceva probleme, fiind perceput în sat ca fiind mai greu la minte. Nu a reuşit să facă decât patru clase ulterior ajungând să lucreze ocazional prin gospodăriile cunoscuţilor familiei, inclusiv în cea a lui Viorel Bâzgan.

Angelica abia împlinise nouă ani, trecuse în clasa a patra şi era îngeraşul familiei Boloca. Isteaţă, sprintenă şi frumoasă, fetiţa era, alături de fratele ei cu un an mai mare, mândria familiei. Amândoi învăţau foarte bine la şcoală iar pentru vecini era o adevărată bucurie să îi vadă ori să îi audă vorbind pe ulită. Din nenorocire, vocea Angelicăi nu va mai fi auzită de nimeni niciodată, iar sprinteneala ei nu va mai bucura pe nimeni.

Ucigaşul fetiţei, Ionel Dan Dunga, a fost prins repede.

Conform unui comunicat de presă al IPJ, vineri seară înainte de ora 19.00, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală nr.3 Marginea au fost sesizaţi prin 112 despre dispariţia Angelicăi Boloca, de nouă ani, din comuna Volovăţ.

În urma căutărilor efectuate de poliţişti, minora a fost găsită în anexa locuinţei lui Viorel Bâzgan, din localitate, legată la mâini şi la picioare şi băgată într-un sac. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei, care a constatat decesul minorei. Din primele verificări, a rezultat că suspect de comiterea faptei este Ionel Dunga, de 21 ani care lucra de mai mulţi ani ca zilier în activităţi gospodăreşti la locuinţa unde a fost găsit cadavrul. Bărbatul a fost reţinut şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, cazul fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. După 24 de ore de reţinere, Ionel Dan Dunga a fost prezentat sâmbătă seară cu propunere de arestare preventivă în faţa magistraţilor de la Tribunal, care au fost de acord cu propunerea Parchetului, stabilind arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă