10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFabrica de mobila "Parisot" Tarnaveni, in probe tehnologice

Fabrica de mobila "Parisot” Tarnaveni, in probe tehnologice

Francezii incep productia de mobila la Tarnaveni din luna octombrie. Potrivit primarului Octavian Popa, fabrica ridicata aici de concernul francez “Parisot” este in prezent in probe tehnologice si va incepe activitatea cu un numar de circa 400 de angajati, urmand sa ajunga la sfarsitul anului 2006 la circa 1.500 de salariati.
Municipalitatea a oferit grupului francez o scutire de impozit pe teren pe 3 ani, precum si aducerea utilitatilor la limita de proprietate. "Toate aceste facilitati, impreuna cu lucrarile de aducere a retelelor de energie electrica, apa, infrastructura, acces platforme, largire sosea se ridica la o valoare estimativa de 2 miliarde de lei vechi”, a declarat Octavian Popa. Acesta a mai adaugat ca investitorul francez a fost atras de Tarnaveni si datorita faptului ca autostrada Bors-Brasov urma sa treaca, potrivit unui proiect initial, la o distanta de 15 kilometri de terenul pe care s-a construit fabrica.
Primarul de la Tarnaveni a afirmat ca firma franceza a intampinat greutati in ceea ce priveste achizitionarea terenului de la populatie, fiindca unii locuitori nu s-au multumit cu suma avansata si care a fost de 400 de milioane de lei pentru hectarul de teren situat in extravilan, sustinand ca dupa intrarea in UE terenul va costa 10 euro metrul patrat si nu un euro cat au oferit francezii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă