12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoua treimi din contestatarii la titularizare au obtinut note mai mari

Doua treimi din contestatarii la titularizare au obtinut note mai mari

Doua treimi din profesorii care au facut contestatii, nemultumiti fiind de rezultatele obtinute la titularizare, au primit note mai mari. Este vorba despre 41 de lucrari care au fost notate in avantajul concurentilor. Unsprezece dintre ei, care obtinusera initial note mai mici de 5, au promovat in urma rezolvarii contestatiilor. Acestia au sustinut probele de concurs la specializarile: educatie fizica si sport, muzica, consiliere psihopedagogica, educatie fizica – antrenori, ingineri, istorie si limba franceza. Alti 14 candidati care obtinusera initial note intre 5 si 6.99, care nu le-ar fi permis titularizarea pe un post didactic vacant, au primit dupa contestatii note peste 7.
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la concursul national unic pentru ocuparea posturilor didactice vacante, candidatii din Capitala nemultumiti de note au avut la dispozitie 48 de ore pentru a depune eventualele contestatii la sediul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. La sfarsitul perioadei de depunere a contestatiilor, numai 160 de candidati au solicitat reevaluarea lucrarii scrise, adica circa 9% din totalul celor prezenti la probele scrise din 18 si 19 iulie. Aproape jumatate din candidatii care au depus contestatii obtinusera initial note intre 5.00 si 6.99. Alti 57 de candidati care au solicitat reevaluarea lucrarilor nu promovasera concursul cu probe scrise din data de 18 iulie.
Cei mai multi candidati au solicitat reevaluarea lucrarii scrise la limba engleza (19 cereri), educatie fizica (19) si limba romana (15).
Dupa rezolvarea contestatiilor, 22 de candidati au obtinut note mai mici decat cele initiale, in patru situatii ajungand de la note initiale de peste 5 la note finale mai mici decat pragul de promovare.
In urma recorectarii lucrarilor contestate, au fost admise 63 de contestatii, adica 39,38%, diferenta dintre nota initiala si cea obtinuta in urma reevaluarii fiind mai mare de 0,50 puncte.
Toate contestatiile depuse de candidatii la specializarile Cultura civica, Limba italiana si Religie au fost admise, nota finala ramanand, in aceste cazuri, cea de dupa recorectarea lucrarilor. La polul opus se situeaza Artele plastice, Chimia, educatoarele si Filosofia, specializari la care nici una dintre contestatiile depuse nu a fost admisa.
Numarul cererilor de reevaluare a lucrarii scrise este mai scazut in 2005 fata de 2004, cand depusesera contestatii 205 candidati, adica 10 la suta din participantii la concurs.
Pana joi, 28 iulie, candidatii participanti la concursul national unic care au obtinut cel putin media 7 pot opta pentru posturile vacante titularizabile din Capitala, depunand fisele de optiuni la inspectoratele scolare de sector, conform arondarii pe discipline stabilite de ISMB. Ei vor participa la prima etapa de repartizare computerizata, ce va avea loc pe 29 iulie. In municipiul Bucuresti sunt disponibile in acest an 507 posturi/catedre titularizabile.
Posturile didactice vacante titularizabile ramase neocupate in urma primei repartizari computerizate pot fi ocupate in cea de-a doua etapa de repartizare, din data de 31 iulie, de aceasta data candidatii cu note peste 7 la concurs putand opta pentru orice post didactic titularizabil din tara, indiferent de judetul in care au sustinut concursul din 18-19 iulie.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă