18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi ani fara accidente de munca la Centrala Nucleara de la Cernavoda

Doi ani fara accidente de munca la Centrala Nucleara de la Cernavoda

Unitatea 1 a Centralei Nucelare de la Cernavoda a produs, in primele sase luni ale acestui an, o cantitate de energie electrica de 2.972.945 MWh, in scadere fata de perioada similara a anului 2004, cand s-au produs peste 3 milioane megawati.
Factorul de capacitate inregistrat in primul semestru a fost de 95,64%, ceea ce, potrivit reprezentatilor Societatii Nationale Nuclearelectrica, va conduce la realizarea unui factor anual de peste 90%, cel mai ridicat de la punerea in functiune a centralei.
In acest an, reactorul 1 al CNE a suferit doua opriri neprogramate, la inceputul anului. Cu toate acestea, directorul general al SNN, Teodor Chirica, anunta ca la inceputul acestei luni Unitatea 1 de la Cernavoda a marcat functionarea continua timp de 150 de zile. De asemenea, la CNE s-au mai inregistrat 208 zile fara evenimente cauzate de erori umane, datorita exploatarii centralei in conditii de securitate nucleara pentru instalatii si personal, dar si mentinerii conditiei materiale a centralei la standarde ridicate.
Reprezentantii SNN subliniaza ca ultimul accident de munca in interiorul unitatii a avut loc acum mai bine de doi ani. In prezent, la CNE functioneaza numai Unitatea 1, din cele 5 proiectate initial; aceasta asigura peste 10% din energia electrica necesara in intreaga tara.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă