Disponibilizari colective in orasul somerilor

- 100 de angajati din Zlatna vor fi trimisi acasa.Angajatii fabricii de incaltaminte "Robydav" SRL, prima investitie importanta din orasul Zlatna dupa multi ani, vor fi concediati. Fabrica va fi inchisa in 19 decembrie. ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

28.11.2008 - 00:00

- 100 de angajati din Zlatna vor fi trimisi acasa.

Angajatii fabricii de incaltaminte "Robydav" SRL, prima investitie importanta din orasul Zlatna dupa multi ani, vor fi concediati. Fabrica va fi inchisa in 19 decembrie. Toti cei 100 de angajati primind deja deciziile de concediere si preavizele. Motivatia acestei decizii este lipsa comenzilor. Societatea apartine unor oameni de afaceri italieni si a fost inaugurata in urma cu un an de zile. Planurile initiale ale investitorilor prevedeau dublarea capacitatii de productie prin angajarea a inca 100 de oameni. Evolutia mediului economic in ultimul an nu a permis, insa, dezvoltarea afacerii. Societatea isi desfasoara activitatea in sistem "lohn" si a resimtit dur situatia financiara din prezent. Nici alte fabrici din Alba care lucreaza in "lohn" nu o duc prea bine in aceasta perioada. Prin urmare, vor fi noi disponibilizari colective in perioada urmatoare.


Orasul Zlatna are in prezent o rata a somajului de peste 80%. Chiar daca cei 100 de angajati de la fabrica de incaltaminte nu vor afecta semnificativ rata somajului, inchiderea acesteia este un semnal de alarma pentru un oras plin cu asistati social.
"Patronul italian a hotarat inchiderea firmei. Numarul contractelor pe care le aveam a inceput sa scada in ultima vreme", a spus un reprezentant al societatii. Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, a explicat ca inchiderea fabricii va fi resimtita puternic de comunitate, in conditiile in care in oras mai raman doar doua fabrici axate pe productie.

Citește totul despre:

Comentarii