18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDeva: Supermarket închis la trei ore de la inaugurare

Deva: Supermarket închis la trei ore de la inaugurare

Un supermarket Profi deschis la parterul Hotelului Deva a fost închis la trei ore de la inaugurare, din cauză că nu avea autorizaţii de funcţionare şi de construire, iar clienţii care se aflau în magazin au fost rugaţi să părăsească incinta, măsura fiind luată de reprezentanţii Primăriei, informează Mediafax.

Supermarketul Profi amenajat la parterul Hotelului Deva a fost inaugurat joi, însă reprezentanţii lanţului de magazine au fost nevoiţi să evacueze clienţii şi să îl închidă, la doar trei ore de la deschidere, din cauza lipsei autorizaţiilor de funcţionare şi construire.

“Când am mers în control, magazinul era deschis, iar când le-am solicitat domnilor să ne prezinte documentele de funcţionare şi construire nu au putut. Nu au nimic, absolut niciun document. Nu există autorizaţie de funcţionare, nu există autorizaţie de construire. Le-am cerut acestor domni să respecte legea. Dacă un amărât de buticar din municipiul Deva are o autorizaţie de funcţionare, mi se pare o bătaie de joc la adresa devenilor ca un astfel de lanţ comercial să-şi permită să deschidă un magazin fără să deţină nicio autorizaţie. Este inadmisibil! Aşa ceva nu vom tolera”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor.

Zeci de oameni care au mers la cumpărături, atraşi de promoţiile oferite cu ocazia inaugurării supermarketului, au fost rugaţi să părăsescă incinta, iar magazinul a fost închis până când reprezentanţii vor obţine autorizaţiile necesare.

Conducerea magazinului a fost amendată cu 400 de lei de către poliţiştii locali.

“Reprezentanţilor lanţului comercial li s-a pus în vedere la începutul acestei săptămâni că nu pot deschide supermarketul până nu obţin toate autorizaţiile. Nu înţelegem de ce au continuat în demersul lor înainte de a intra în legalitate. De ei depinde când se va redeschide supermarketul. Dacă intră în legalitate îl pot deschide”, a declarat Nistor.

Reprezentanţii magazinului nu au dorit să comenteze situaţia.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă