9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDenumirea "Partida Romilor", disputata la Judecatoria Alba Iulia

Denumirea “Partida Romilor”, disputata la Judecatoria Alba Iulia

Doua organizatii ale rromilor isi disputa in instantele de judecata din Alba Iulia denumirea “Partida Romilor”. In 27 iulie 2005, Ministerul Justitiei a eliberat, la solicitarea consilierului vicepremierului Marko Bela, Gruia Bumbu, dovada de disponibilitate pentru denumirea Asociatia “Partida Romilor din Romania”. In baza acestei dovezi s-a depus la Judecatoria Alba Iulia cererea de inregistrare a organizatiei.
Asociatia nu a putut fi, insa, inregistrata ca urmare a demersurilor presedintelui “Partidei Romilor Social-Democrate”, Nicoale Paun, care a inaintat o cerere de interventie in interes propriu, solicitand instantei respingerea inregistrarii Asociatiei “Partida Romilor din Romania”. Motivul invocat a fost acela ca denumirea asemanatoare cu cea a organizatiei pe care o conduce creeaza confuzie in relatiile cu autoritatile publice si cu cetatenii de etnie rroma.
Paun nu s-a ferit in a folosi si insemnele oficiale ale Parlamentului Romaniei pentru a face presiuni asupra instantei de judecata. De mentionat ca in 2001, Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti a aprobat modificarea denumirii Partidei Romilor in Partida Romilor Social-Democrata, demers care a avut drept principal scop “subordonarea” asociatiei, formatiunii politice care se afla in perioada respectiva la putere, respectiv Partidului Social-Democrat. Totodata, Nicolae Paun a mai solicitat si faptul ca asociatia pe care o conduce sa revina la denumirea “Partida Romilor”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă