Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comemorarea preotului Tuta Nica, fost detinut politic

In fiecare an, cu o consecventa tulburatoare, o batrana de peste 90 de ani din comuna Vidra, de langa Bucuresti, se ocupa de cinstirea memoriei fratelui ei, dr. pr. stavrofor econom Tuta M. Nica, trecut la cele vesnice acum 13 ani. Dupa ce si-a ...

Share

Rl online 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
In fiecare an, cu o consecventa tulburatoare, o batrana de peste 90 de ani din comuna Vidra, de langa Bucuresti, se ocupa de cinstirea memoriei fratelui ei, dr. pr. stavrofor econom Tuta M. Nica, trecut la cele vesnice acum 13 ani. Dupa ce si-a luat doctoratul la Cernauti si a slujit la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, promitand sa fie un stralucit ierarh si teolog, preotul Nica a fost arestat de Securitate pentru atitudinea sa anticomunista, fiind intemnitat timp de opt ani ca detinut politic in inchisorile Calea Rahovei, Jilava, Vacaresti si Aiud, fiind eliberat dupa chinuri si suferinte inumane. Dupa eliberare, a reusit sa se reintegreze in Biserica, la parohii modeste, si sa ridice trei biserici: Baicului, Olimpului si catedrala din comuna Vidra, unde este inmormantat. Pentru cinstirea memoriei acestui luptator al Bisericii Ortodoxe Romane, la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, va oficia sambata impreuna cu un sobor de preoti si calugari o slujba cu parastas, prin straduintele surorii preotului Nica, Maica Jeni, acum in varsta de 91 de ani.

Citește totul despre:

Comentarii