9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCL a stabilit criteriile pentru locuintele ANL

CL a stabilit criteriile pentru locuintele ANL

– Consiliul Local Alba Iulia a stabilit criteriile pentru repartizarea locuintelor ANL.

– Aproximativ 400 de persoane sunt in asteptarea unei case de la stat.

– Pana acum, au fost date in folosinta 20 de locuinte, iar alte 60 sunt in curs de finalizare.

Consiliul local Alba Iulia a stabilit criteriile pentru repartizarea locuintelor ANL pentru tineri, destinate inchirierii. De asemenea, consilierii locali au stabilit si lista cu actele justificative pe care solicitantii trebuie sa le depuna. Aceasta in conditiile in care la Primaria Alba Iulia se afla permanent inregistrate 300-400 de cereri de repartizare a unei locuinte din fondul locativ al institutiei.
Solicitantii locuintelor ANL trebuie sa aiba pana in 35 de ani, sa nu detina sau sa nu fi detinut, el si ceilalti membrii ai familiei lui (sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate in intretinerea acestuia) o alta locuinta in proprietate, trebuie sa isi desfasoare activitatea in Alba Iulia.

Repartizarea locuintelor va fi facuta in limita fondului disponibil. Cele mai mari sanse le au tinerii care stau in chirie, sunt casatoriti, au copii si sunt absolventi de studii superioare. Sunt favorizati tinerii care provin din case de ocrotire sociala si care au implinit 18 ani, precum si tinerii care au adoptat sau adopta copii. Cei care prezinta documente prin care probeaza faptul ca sufera de o boala sau au in ingrijire o persoana bolnava pot beneficia de o camera in plus, au decis consilierii locali din Alba Iulia. Daca indeplinesc conditiile cerute de alesii locali, solicitantii trebuie sa depuna la Primaria Alba Iulia nici mai mult nici mai putin de 15 acte justificative, alaturate cererilor propriu-zise. Ulterior, functionarii de la Primarie vor analiza dosarele si vor decide repartizarea apartamentelor. La ora actuala, in Alba Iulia exista cinci blocuri ANL a cate 20 de locuinte si, in stadiu de proiect, construirea altor 60 de locuinte in zona strazii Vanatorilor.

 

In cazul blocului ANL din cartierul Ampoi III, primele construite de agentia de stat in Alba Iulia, Primaria a inceput deja demersurile pentru vanzarea celor 20 de locuinte catre chiriasii cu o vechime de cinci ani, asa cum prevede legea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă