9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCertificate internationale de conducere a iahturilor

Certificate internationale de conducere a iahturilor

Universitatea Maritima Constanta a incheiat un parteneriat de colaborare cu Yacht Club Regal Roman, avand ca obiect principal organizarea si desfasurarea cursurilor de pregatire pentru obtinerea certificatului ICC, de tipul A si B, conducatori de iahturi (schiperi), pentru cursantii amatori si studentii universitatii.
Programa de pregatire a celor care doresc sa urmeze aceste cursuri este elaborata conform celei de la United Kingdom Sail Academy (Academia Maritima din Regatul Unit) si aprobata de Autoritatea Navala Romana.
In cadrul protocolului s-a stabilit ca la sediul UMC sa se desfasoare cursurile teoretice si laboratoarele de navigatie maritima, marinarie, meteorologie si hidrologie, regulamente de navigatie, comunicari navale, motoare navale si vitalitatea navei, precum si cautarea si salvarea vietii pe mare.
La aceste cursuri participa si studentii din anii terminali, anul V Electromecanici si Navigatie, anul III mecanici de la Colegiul Fluvial Maritim, pe baza de voluntariat. Yacht Club Regal Roman finanteaza pregatirea unui numar de 20 de studenti ai Universitatii Maritime Constanta, pe baza unei selectii, iar dupa absolvirea cursurilor si obtinerea certificatului acestia vor fi ajutati sa se angajeze pe iahturi din strainatate.
De asemenea, se pot inscrie la cursuri toti cei care doresc sa invete sa conduca un iaht cu vele si motor si sa obtina certificatul international care le permite sa navigheze cu iahtul personal in apele internationale sau sa se angajeze pe iahturi in tara sau in Uniunea Europeana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă