12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBucureşti: Călătoriile RATB se pot plăti prin SMS. Vezi care

Bucureşti: Călătoriile RATB se pot plăti prin SMS. Vezi care

Cei care folosesc transportul în comun în Capitală şi nu doresc să mai piardă timpul la casele de bilete vor putea achita călătoriile printr-un SMS.

Noua modalitate de plată va intra în vigoare pe 26 aprilie şi este valabilă doar pentru abonamentul de o zi. Printr-un singur SMS la numărul 7456, disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban. Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil.

Preţul este acelaşi cu cel plătit la punctele de vânzare RATB, respectiv 9,6 lei (TVA inclus), fără alte costuri suplimentare.

Înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A, la numărul 7456. În câteva secunde, vor primi un mesaj, care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei. Obligaţia călătorilor este de a păstra SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului.

Siguranţa plăţii prin SMS este garantată de platforma de operare, care este prevăzută cu un mecanism antifraudă.

“Dorim să venim în sprijinul călătorilor noştri, oferindu-le acest nou instrument de plată, accesibil, rapid şi comod. Aceasta este o altă etapă, pe care RATB o parcurge în cadrul unui program mai amplu, de optimizare a ofertei de transport şi de creştere a calităţii serviciilor oferite publicului călător”, a declarat Viorel Popescu, director general RATB.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă