18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Jandarmii vor pazi scolile la bacalaureat si teste nationale

Mai mult de 700 de jandarmi vor asigura ordinea publica in perioadele de examen, in zona celor 180 de centre de examen si corectura din Capitala in perioada testelor nationale si a examenului de bacalaureat. La solicitarea inspectoratelor scolare, jandarmii vor putea asigura chiar si protectia membrilor comisiilor de corectare sau paza lucrarilor pe timpul transportului, precum si paza permanenta a centrelor de corectura.

Vor fi refacute 200 hectare de spatii verzi in sectorul 3

Edilii sectorului 3 vor reface 200 hectare de spatii verzi din zonele dintre blocuri in cadrul programului "Mediul curat conteaza”.
Pana in prezent muncitorii au lucrat in urmatoarele zone: Bd. 1 Decembrie 1918, Ciucea, intersectiile Bd. Th. Pallady-L. Rebreanu, Bd. 1 Decembrie 1918-Codrii Neamtului si Bd. 1 Decembrie 1918-Barajul Uzului. Muncitorii au efectuat lucrari complexe de amenajare (aducere la cota, pregatire manuala a terenului si gazonare) si de intretinere (cosire si udare) a spatiului verde pe circa 5.720 metri patrati.
Au fost montati 50 de stalpisori de protectie la scuarul central. De asemenea, s-au desfasurat lucrari de reabilitare a spatiilor verzi si in zonele: Bd. Constantin Brancusi-Bd. N. Grigorescu, Bd. Constantin Brancusi (blocurile D14, D16 – Potcoava si S14), Bd. Constantin Brancusi-Bucovina (blocul P2) si Bd. Constantin Brancusi.

Expozitia “Refugiatii. Portrete ale curajului”

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Internationale a Refugiatului la Libraria Carturesti (str. Pictor Verona nr. 13) va fi vernisata astazi, cu incepere de la ora 17, expozitia de fotografii a lui Cosmin Bumbut “Refugiatii. Portrete ale curajului”.
Cei care doresc sa participe la eveniment sunt rugati sa sune la 320.20.45.
Participantii vor putea gusta ceai si dulciuri traditionale preparate de femei refugiate.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă