17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

79 de lucrari pentru incredintarea minorilor dupa divort

In ultima luna angajatii Serviciului Autoritate Tutelara sector 6 au finalizat 182 de lucrari bazate pe anchete sociale la nivelul populatiei. 79 dintre anchete au raspuns solicitarii instantelor de judecata in vederea incredintarii minorilor la desfacerea casatoriilor sau reincredintarea minorilor cand parintii nu sunt casatoriti. La solicitarea Institutului de Medicina Legala au fost intocmite doua referate pentru punerea sub interdictie a unor persoane care prin comportament reprezinta un pericol social pentru colectivitate si nu isi pot reprezenta singure interesele. Inspectoratele de politie de pe raza Capitalei si din alte localitati au cerut intocmirea a 23 de anchete sociale pentru minorii care au savarsit fapte antisociale. Toate serviciile oferite de Serviciul Autoritate Tutelara sunt gratuite si includ printre altele si reprezentarea minorilor in fata notarilor publici la perfectarea actelor de vanzare-cumparare, donatie, inchiriere si efectuarea de operatiuni bancare.

13 amplasamente pentru casele tinerilor

Pana in acest moment Administratia Locala a sectorului 4 a identificat 13 amplasamente ce vor fi repartizate tinerilor care doresc sa-si construiasca o locuinta cu fonduri proprii. Din cele 731 de dosare depuse numai 416 au fost complete, pentru restul de 325 fiind nevoie de alte acte si documente legale. In acest scop inspectorii au trimis adrese de instiintare pentru ca solicitantii sa depuna si celelalte acte necesare. Primaria a trimis prin adresa 1507/2005 Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotarare pentru atribuirea terenurilor identificate. Deocamdata se asteapta rezolutia pentru a se porni procedura de repartizare a terenurilor respective. Stabilirea ordinii de prioritate pentru obtinerea unui teren se face pe baza urmatoarelor criterii: o declaratie pe propria raspundere ca tinerii stau cu parintii si/sau cu chirie; date privind starea de sanatate; venitul mediu net lunar pe membru de familie; nivelul de pregatire. Este necesar ca solicitantii sa precizeze daca locuiesc sau nu in case nationalizate/retrocedate/redobandite de fostii proprietari. In functie de criteriile mentionate se acorda un punctaj, de care se tine cont la repartizarea terenului. Daca exista situatii cu acelasi punctaj, departajarea se va face in functie de data inregistrarii cererilor.

In 2005, cu 50 la suta mai multe autorizatii de construire

Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei sectorului 3 a eliberat de la inceputul acestui an 629 de autorizatii de construire conform Legii 50/1991, republicata in 2004. Acestea au fost acordate pentru modificari interioare in apartamente, construirea sau extinderea de locuinte, construirea de spatii comerciale sau lucrari de inchidere a balcoanelor. Fata de anul trecut a crescut cu aproape 50 la suta numarul celor care vor sa-si recompartimenteze apartamentele sau sa construiasca balcoane. Cetatenii care doresc sa obtina avizele necesare pentru modificari sau constructii noi se pot adresa la Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului, cu sediul in str. Parfumului nr. 2-4, parter. Programul de lucru cu publicul este in zilele de luni, miercuri si joi intre 9 si 19, marti si vineri intre 9 si 17 si sambata intre 9 si 14.

Gest umanitar pentru familiile sarace

Fundatia Romhelp cu sediul in Bucuresti, sectorul 5, tel. 423.66.33, aduce la cunostinta celor interesati faptul ca detine un stoc limitat de imbracaminte second hand, pentru copii si adulti. Fundatia Romhelp este o organizatie nonprofit, de caritate, romano-elvetiana si doreste ca si prin acest gest sa vina in sprijinul familiilor sarace.

Primele fonduri de la CowParade au ajuns la Special Olympics

Organizatia Special Olympics a primit ieri suma de 2680 de euro obtinuta in urma licitatiei de la Gala CowParade Bucharest 2005 din 31 mai, la care s-au licitat pachete oferite de trei firme si opere de arta donate de Alexandru Ghildus, Ioan Nemtoi si Cristina Joia. Katarina Kiss, coordonatorul de proiect la Special Olympics Romania, a multumit echipei CowParade, partenerilor si artistilor si a declarat ca fondurile obtinute in urma licitatiei din septembrie vor fi folosite la organizarea Jocurilor Prieteniei “Special Olympics” 2005, care vor avea loc intre 24 si 28 septembrie, la Constanta.

“Nu muncii copiilor!” – un apel lansat intregii societati
i
Ieri, 13 iunie, cu prilejul Zilei mondiale de lupta impotriva muncii copilului, in Bucuresti, Centrul educational Salvati Copiii a organizat o ampla actiune menita sa atraga atentia factorilor responsabili si societatii civile asupra gravelor consecinte ale exploatarii minorilor. Dupa cum se stie, una dintre cele mai nocive forme de exploatare prin munca a copilului este traficul de minori pentru exploatarea prin munca, exploatarea sexuala sau implicarea in activitati ilegale (productia sau traficul de stupefiante, implicarea in jafuri etc.). In intreaga lume, 246 milioane de copii muncesc in loc sa mearga la scoala. 73 de milioane au varste sub 10 ani, iar 8,4 milioane de copii de pe glob sunt victime ale celor mai grave forme de exploatare: sclavie, trafic, prostitutie, pornografie etc. 22 de mii de copii mor in fiecare an in accidente de munca. In acest context, Caravana Copiilor, la care au participat minorii Centrului educational purtand bannere create de ei, a mers la mai multe institutii implicate in protectia minorilor, adresandu-le mesajul lor. Ziua mondiala de combatere a exploatarii minorilor a fost marcata si de elevii Colegiului de Industrie Alimentara “Dumitru Motoc” si ai Grupului Scolar “Nichita Stanescu”, care au realizat colaje si afise, concursuri de desene si de cunostinte legate de acest subiect.

Spatiile verzi din sectorul 3, reabilitate in patru zile

Pana pe 17 iunie a.c., angajatii Rosal Grup SRL vor actiona pentru reabilitarea spatiilor verzi in urmatoarele zone: Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Jean Steriadi – Aleea Fetesti, Bd. Basarabia, str. Fetesti, unde vor interveni pentru toaletarea copacilor si tunderea gazonului. Muncitorii s-au ocupat in special de partea centrala a sectorului, respectiv Piata Unirii, Piata Universitatii si zona Hanul lui Manuc. Suprafata sectorului a fost impartita in mai multe zone de actiune, monitorizate permanent de inspectorii locali, pentru a se putea interveni pentru salubrizare.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă