10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024

Breviar

Finantare japoneza pentru proiecte locale

Membrii delegatiei japoneze formata din Sbuji Miyaura, Tsesuro Ichise, Kenikhiro Tanaka, Shigeo Nakagawa si Ryotaro Haiashi, reprezentanti ai administratiei orasului Yokohama – Japonia, ai administratiei portuare (subordonata administratiei orasului), ai Bancii pentru Cooperarea Internationala a Japoniei si ai Ambasadei Japoniei la Bucuresti, s-au intalnit cu Nicolae Nemirschi, viceprimar al municipiului Constanta. Oaspetii, unii dintre ei la prima vizita in Constanta, au avut numai cuvinte de lauda pentru felul in care arata municipiul Constanta. Viceprimarul a mai spus ca au fost depuse la Ambasada Japoniei la Bucuresti proiecte prin care se urmareste constituirea de perdele forestiere in jurul si interiorul municipiului Constanta precum si reabilitarea lacului Tabacarie. Oaspetii au acceptat ca dupa ce vor studia documentele puse la dispozitie de administratia locala sa poarte o discutie cu reprezentantii Primariei pentru a preciza eventualele zone de interes in care ar putea acorda finantare. La simpozionul organizat de Administratia Portului Constanta, ale carui lucrari au inceput astazi, Ani Merla, director al Directiei Integrare europeana din Primaria Constanta, va prezenta pe larg proiecte elaborate de municipalitatea Constanta, incluse in strategia de dezvoltare a orasului.

Sef la Finante

Noul sef al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta este, in mod oficial, Vasilica Mihai. Numirea a fost facuta prin ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1106/2005, cu data de 8 august 2005. Astfel, Vasilica Mihai a fost numita in categoria functionarilor publici de conducere in functia publica de director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Constanta. Actualul director a detinut interimatul pe aceasta functie timp de aproximativ sase luni si a sustinut, saptamana trecuta, examenul pentru ocuparea sa.

“Noua ne pasa”

Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile sponsorizeaza refacerea in intregime a unei gospodarii afectate de inundatii, in judetul Vrancea. De asemenea, angajatii vor dona o parte din salariu pentru ajutorarea sinistratilor. Ambele actiuni se inscriu in programul “Noua ne pasa”, demarat de Ministerul Transporturilor. “Daca nu ajuti oamenii cand au nevoie, atunci cand?”, a declarat directorul general al companiei, Valentin Zeicu, referindu-se la actiunea demarata.

Noi indicii in cazul Dodan

Politistii constanteni au dat-o in urmarire generala pe Mihaela Andreea Dodan, in varsta de 6 ani, fetita disparuta din satul Plopeni. In ajutorul lor au fost trimisi la Plopeni si doi specialisti ai Directiei Generale de Investigatii Criminale din cadrul IGPR. Anchetatorii au declarat ca in urma verificarilor efectuate s-a descoperit ca unul dintre suspectii principali, un vecin al fetitei disparute, isi molesteaza sexual copiii, motiv pentru care, separat de ancheta, i se va intocmi dosar penal. Mai mult decat atat, in cursul zilei de maine cei cinci suspecti si familia fetitei disparute vot fi adusi la Constanta, unde vor fi testati cu aparatul poligraf. Totodata, ei au mentionat ca ancheta merge greu din cauza volumului mare de declaratii care trebuie analizate.

Dusi in larg de furtuna

Vantul puternic ce s-a abatut asupra litoralului i-a ingrozit pe turisti. Politia de Frontiera constanteana a intrat in stare de alerta dupa ce mai multe barci si ambarcatiuni de agrement au fost luate de furtuna si duse in larg. Autoritatile au fost sesizate in jurul orei 16.00 de faptul ca in Vama Veche patru hidrobiciclete au fost luate de vant. Pentru salvarea persoanelor Politia de Frontiera a trimis mai multe ambarcatiuni de la Grupul de Nave Mangalia, care au reusit in scurt timp sa ii aduca pe turisti la mal. Cateva zeci de minute mai tarziu politistii de frontiera au fost trimisi in Mamaia, acolo unde doua barci la bordul carora se aflau opt pescari au fost duse in larg. In jurul orei 17.00 trei vedete au fost trimise la Eforie, unde pasagerii unei ambarcatiuni au fost dati disparuti. Totodata, din cauza furtunii au fost inchise toate porturile de la Marea Neagra.

Transfugi la Vama Veche

Doi cetateni romani care au intrat ilegal in tara duminica dupa-amiaza au fost prinsi in doar cateva ore de politistii de frontiera in apropiere de Vama Veche. Cei doi aveau pasapoartele expirate si au incercat vigilenta politistilor de frontiera trecand granita pe plaja. Echipele Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche au intrat in alerta dupa ce au fost descoperite pe nisip urmele unei treceri ilegale. Sucevenii Florin Radu si Pricop Dragu erau de mult certati cu legea romaneasca, insa autoritatile nu au putut face nimic pentru ca cei doi lucrau ilegal prin spatiul Schengen. Barbatii stiau ca simpla prezentare a pasapoartelor i-ar fi dus direct dupa gratii, asa ca si-au incercat norocul si au trecut ilegal frontiera. Ei spun ca le-a fost teama, insa au sperat ca oamenii legii nu-si vor face bine treaba si vor scapa basma curata. Din pacate pentru ei, lucrurile nu au stat tocmai asa.

Cadavru adus de valuri

Corpul unui barbat a fost adus la mal duminica seara de valuri. Lucratorii Postului de Politie Eforie au fost sesizati de faptul ca intre stancile din dreptul SOTRM Eforie Sud se afla un cadavru de sex masculin. In urma investigatiilor facute de echipa trimisa la fata locului a reiesit ca barbatul avea varsta cuprinsa intre 27 si 35 de ani. Totodata, cadavrul prezenta escoriatii la nivelul fruntii si al pometelui stang. Corpul neinsufletit a fost transportat la morga Cimitirului Central Constanta in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor mortii. Politistii au demarat o ancheta pentru aflarea imprejurarilor in care tanarul si-a pierdut viata si a identitatii acestuia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă