15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Moarte suspecta

Politistii din localitatea Ovidiu au demarat ieri o ancheta pentru a afla imprejurarile in care o tanara in varsta de 16 ani si-a pus capat zilelor. In urma cu doua zile, in urgenta Spitalului Judetean Constanta a fost adusa in stare critica Elena V., din localitatea Ovidiu. Dupa efectuarea investigatiilor medicale specialistii au descoperit ca tanara suferise o intoxicatie grava cu insecticid. Ea a fost internata in Sectia de Terapie Intesiva a Clinicii Medicale. Desi medicii au facut tot posibilul pentru a o salva, luni seara minora a decedat. Ieri dimineata corpul neinsufletit a fost transportat la Morga Cimitirului Central in vederea efectuarii necropsiei si stabilirea cauzelor mortii. Tot luni dupa-amiaza un barbat a fost oprit in ultimul moment de politistii de la Sectia III pentru de a nu se autoincendia. Vasile R., in varsta de 54 de ani, din Navodari, a fost imobilizat in sediul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta intrucat ameninta ca se va autoincendia, avand asupra sa in acest scop o sticla ce continea produs petrolier si o bricheta. Barbatul si-a motivat gestul pe scoaterea la licitatie a fermei sale piscicole.

Marfa de contrabanda la Agigea

Lucratorii vamali impreuna cu politistii de frontiera au executat, pe baza analizelor de risc corespunzatoare, controale fizice asupra a trei containere venite din China si Panama in portul Constanta Sud Agigea. In urma acestor verificari au fost descoperite cantitati mari de marfuri, majoritatea obiecte de imbracaminte, respectiv 28.500 de camasi, tricouri si pantaloni scurti si 450 de bucati de lenjerie intima, toate suspecte a fi contrafacute. Produsele sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala apartinand marcilor Tommy Hilfinger, Polo, Barberry, Adidas, Georgio Armany, Umbro si Jolidon. Conform procedurilor legale, bunurile au fost retinute in vederea confiscarii si predate comisionarului vamal pe baza de proces verbal in custodie. In urma cercetarilor s-a stabilit ca destinatarele marfii erau mai multe firme din Bucuresti.

Evaziune fiscala

Un barbat a ajuns in atentia politistilor constanteni dupa ce a facut afaceri de aproape un miliard fara sa plateasca taxele aferente. Politistii din Medgidia au documentat activitatea infractionala si il cerceteaza in stare de libertate pe Ion M., in varsta de 46 de ani, din satul Petrosani, comuna Deleni. El este acuzat ca in calitate de administrator si asociat unic al unei societati comerciale din Cuza Voda, in perioada august-septembrie 2004, nu a inregistrat in evidenta contabila opt facturi in valoare de aproape un miliard. In acest mod administratorul s-a sustras de la plata TVA cu suma de 126.664.469 lei si a impozitului pe profit de 22.699.547 lei.

Nava depol la CNAPMC

Ceremonia de inaugurare a navei colectoare “Nicolae Zeicu” va avea loc astazi, la ora 11.00, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta. Nava face parte din “Proiectul privind mediul si infrastructura in portul Constanta”, la finantarea caruia CNAPM contribuie cu 51%, din fonduri proprii, restul de 49% fiind asigurat de banca Europeana de Investitii. “Nicolae Zeicu” a costat 2,6 milioane de euro si a fost construita de o firma germana in santierul naval din Berne, Motzen. Nava portuara este multifunctionala si poate fi folosita si in alte scopuri, pe langa functia sa principala, de colectare a reziduurilor de pe suprafata apei.
Printre acestea se numara colectarea apei de santina, curatarea cheiurilor si digurilor, interventia in cazuri de poluare accidentala sau in caz de incendiu. Nava are o lungime de 24,70 metri, o latime de 6 metri si un pescaj de 2,20 metri. Capacitatea tancurilor colectoare este de 100 metri cubi. La ceremonia de astazi au fost invitati sa participe reprezentanti ai firmei constructoare si ai firmei de consultanta, ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, ai Prefecturii Constanta, precum si autoritati din domeniul maritim si portuar.

Cinematograf la gara

Gara Constanta face parte dintr-un program al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, care prevede modernizarea statiilor de cale ferata din cinci localitati. Contractul a fost semnat ieri intre CFR si companii din Germania, Israel si Grecia si este in valoare de 24 milioane de euro. Finantarea este asigurata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
De statia Constanta se va ocupa firma greceasca Athena. Proiectul prevede si constructia a doua sali de cinematograf. Lucrarile vor incepe in acest an si sunt programate sa fie finalizate in 2008. Tot ieri ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a anuntat ca fondurile pentru inceperea lucrarilor pe traseul Bucuresti-Constanta sunt asigurate, iar contractele vor fi semnate saptamana viitoare.

Opt miliarde de lei pentru modernizare rurala

Una din cele mai sarace localitati din judetul Tulcea, Ciucurova, va beneficia de fonduri de investitii in valoare de peste opt miliarde de lei. Este vorba de un proiect de dezvoltare rurala finantat de Banca Mondiala. In cadrul respectivului proiect de finantare mai sunt incluse alte 19 localitati din judetul Tulcea. La Ciucurova cele opt miliarde de lei sunt investite in modernizarea strazilor si trotuarelor.
Peste aproximativ un an si jumatate, cand respectiva investitie va fi finalizata, satenii din Ciucurova vor scapa de gropile din asfalt si de ulitele pline de noroi ale acestei localitati. Trebuie spus ca, in conformitate cu proiectul de dezvoltare durabila initiat de specialistii Bancii Mondiale in satele din judetul Tulcea, la realizarea lucrarilor respective sunt antrenati si membrii comunitatii locale. Intr-o prima faza satenii au dezbatut oportunitatea lucrarilor si s-au angajat sa participe efectiv la efectuarea unei parti din aceasta, fiind vorba de lucrari ce necesita forta de munca necalificata.

S-a aruncat in fata trenului

Politistii din cadrul Politiei Transporturi Feroviare au demarat o ancheta dupa ce un barbat s-a sinucis aruncandu-se in fata unui tren. Incidentul a avut loc luni seara, in jurul orei 19.00. Anchetatorii spun ca trenul de marfa 80066, care circula pe relatia Palas-Medgidia, in localitatea Valu lui Traian, la Km 211+500 l-a accidentat mortal pe Iulian O., in varsta de 33 de ani, din Constanta. Martorii spun ca l-au observat pe acesta cum statea in apropierea liniei de cale ferata si ca in momentul in care locomotiva s-a apropiat de el s-a aruncat in fata acesteia. Cadavrul a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanta in vederea efectuarii necropsiei.

Batran accidentat

Un barbat a murit dupa ce a fost lovit pe trotuar de o autospeciala Roman. Lucratorii Politiei Rutiere Constanta au declarat ca incidentul rutier a avut loc ieri dimineata pe bulevardul Aurel Vlaicu. Anchetatorii spun ca Nicu M., in varsta de 43 de ani, din Constanta, aflat la volanul unei masini Roman, a observat in ultimul moment ca un ARO a oprit in fata lui pentru a face la stanga. In urma manevrei bruste autospeciala a urcat cu o roata pe trotuar si l-a lovit in plin pe Andrei N., in varsta de 63 de ani, din Constanta, care astepta sa treaca strada. Batranul a fost transportat in stare grava la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta cu ajutorul unei ambulante. El a fost dus direct in Camera de Resuscitare unde medicii s-au chinuit mai bine de jumatate de ora pentru a-i salva viata. Din nefericire, din cauza leziunilor grave suferite, barbatul a decedat. Corpul neinsufletit a fost transportat la Morga Cimitirului Central in vederea efectuarii necropsiei. Politistii constanteni au demarat o ancheta in acest caz, soferul autospecialei fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de omor din culpa.

Tentativa de viol

O minora in varsta de doar 13 ani a scapat ca prin minune dupa ce un tanar in varsta de 18 ani a vrut sa o violeze. Lucratorii de politie din localitatea Mihail Kogalniceanu au declarat ca il cerceteaza in stare de libertate pe Stefan B., in varsta de 18 ani, din satul Piatra, sub acuzatia de tentativa de viol. Anchetatorii spun ca agresorul lucra ca ingrijitor de animale si ca in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 02.00, a acostat-o pe strada pe numita Ionela M., in varsta de 13 ani, din aceeasi localitate, pentru a intretine cu aceasta relatii sexuale prin violenta. Din fericire minora a reusit sa scape din mainile tanarului si sa alerteze mai multi vecini. Politistii din localitate au demarat o ancheta in acest caz, agresorul riscand daca va fi gasit vinovat sa petreaca ani grei in spatele gratiilor.

“Mircea” ridica ancora

Nava Scoala Mircea pleaca astazi intr-un mars de instructie in Marea Nordului. Voiajul va dura patru luni, timp in care “Mircea” va acosta in porturi din 10 state. La bordul navei s-au imbarcat, pe langa ofiteri, maistri si opt studente ale Academiei “Mircea cel Batran”. “Mircea” va face escale in Turcia si Maroc, dupa care va da piept cu Atlanticul. Pentru acest mars, nava a fost special pregatita. O ultima verificare a instalatiilor de bord a fost facuta zilele trecute, atunci cand vasul a facut cateva iesiri in largul coastelor romanesti. Nava Scoala Mircea tocmai s-a intors dintr-un mars in Mediterana, ocazie cu care a reprezentat Romania la festivitatile prilejuite de ziua marinei turce.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă