20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBoc si-a pus in scena motiunea la Teatrul din Arad

Boc si-a pus in scena motiunea la Teatrul din Arad

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, si-a prezentat, sambata, la Arad, motiunea populara Boc-Videanu “Romania prospera, Romania democrata”, cu care va candida la presedintia partidului la Conventia extraordinara din 25 iunie.

Pleiada de ministri si parlamentari la Arad

Peste 450 de democrati sositi din Timis, Hunedoara, Bihor, Sibiu, Alba si Caras-Severin, au umplut pana la refuz sala Teatrului “Ioan Slavici” din Arad si au asistat, mai bine de doua ore, la expunerile unor importante personalitati din Guvernul Romaniei, a parlamentarilor PD, dar si a unor oficialitati locale. Alaturi de Emil Boc, in prezidiu au luat loc vicepremierul Gheorghe Seculici, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, primarul Capitalei, Adriean Videanu, deputatul PD Anca Boagiu, presedintii de consilii judetene Constantin Ostaficiuc (Timis), Sorin Frunzaverde (Caras-Severin), Iosif Matula (Arad) si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.
Motiunea liderului interimar al PD, care este, totodata, si primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost semnata de 35 de presedinti de organizatii judetene, alaturi de semnatari existand si o lista cu 70 de sustinatori intre care se regasesc toti ministirii democrati din Guvern, secretari de stat, deputati si senatori. Potrivit lui Boc, actul are la baza principiile libertatii, responsabilitatii, solidaritatii, dreptatii si subsidiaritatii, urmarind asigurarea unui nivel de trai decent pentru romani, prin recunoasterea valorilor economiei de piata, dar sustine si principiile solidaritatii si justitiei sociale.
“Noutatea absoluta a motiunii o reprezinta plasarea PD pe centrul scenei politice romanesti, precum si accentul pe asigurarea "mecanismelor de producere a prosperitatii". De asemenea, in viitor, partidul va pune accent pe libertatea si responsabilitatea individului”, a sustinut presedintele democrat. El a mai spus ca are tot respectul si consideratia pentru tinerii membri ai PD care au castigat alegerile locale de anul trecut si impreuna cu care spera ca dezvoltarea Romaniei sa devina o certitudine.
“Harta Transilvaniei a fost colorata in culorile democrate, anul trecut, la alegerile din iunie. Primarii alesi pe listele PD vor fi un adevarat sprijin si pentru partid pentru ca sunt oameni puternici si de nadejde. Si ma refer aici la tanarul Gheorghe Falca, primarul Aradului, care a luptat cu un sistem si l-a invins, la Petru Filip, de la Oradea, care nu se afla la primul mandat. Nu il putem uita pe Mircia Muntean de la Deva. Totodata, nici n-am cuvinte sa il caracterizez pe "monstrul sacru" Mircea Hava, care a reusit sa administreze municipiul Alba Iulia si in timpul guvernarii PSD si, cu voia dumeavoastra, subsemnatul Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, ce a castigat doua batalii, si cea cu Gheorghe Funar dar mai ales cea cu Ioan Rus. De acum, alaturi de acesti invingatori va trebui sa aducem si Partidul Democrat pe primul loc al esichierului politic romanesc”, a afirmat Boc.
Prezent la intalnirea democratilor din Transilvania, presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc a spus ca formatiunea politica din care face parte poate pune in practica idealurile Revolutiei din 1989.

Democratii aradeni sustin motiunea Boc-Videanu

Aradenii il sustin pe Emil Boc pentru functia de presedinte al Partidului Democrat, vicepremierul Gheorghe Seculici, care este si presedintele organizatiei din acest judet a democratilor, afirmand ca va candida pentru un post de vicepresedinte al formatiunii politice. “Ca si candidat la un post de vicepresedinte, voi fi sustinatorul acestei motiuni pentru ca am convingerea ca ea va transforma in practica programul politic pe care l-a avut Traian Basescu si in care am crezut de la bun inceput”, a spus Seculici.
Intre punctele motiunii se regaseste si cel referitor la sustinerea actualului presedinte al Romaniei, in anul 2009, pentru un al doilea mandat de sef al statului. Boc a mai mentionat ca, dupa Conventia Nationala de alegeri din 25 iunie, numele si sigla PD vor ramane aceleasi, singura modificare urmand sa se produca in privinta culorilor, intrucat alaturi de albastru va aparea si portocaliul, aceasta fiind cromatica folosita de Partidul Popular European.

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă