10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBani cu picatura pentru pagubele produse de inundatii

Bani cu picatura pentru pagubele produse de inundatii

Judetul Bistrita-Nasaud a primit a saptea parte din suma ceruta pentru refacerea de dupa inundatii. Subprefectul Gheorghe Tuta a declarat ca Guvernul a alocat judetului Bistrita-Nasaud, in sedinta de joi, suma de un milion si jumatate RON, bani care vor fi impartiti de Consiliul Judetean acelor localitati care au fost afectate de calamitati naturale in aceasta vara.
"Suma nu este deloc mare fiindca noi am evaluat numai pagubele din infrastructura la suma de 7 milioane RON. Ne bucuram insa ca am primit si banii acestia fiindca avem mare nevoie de ei pentru a reface reteaua de drumuri, poduri si podete”, a declarat Gheorghe Tuta.
Inundatiile si alunecarile de teren din perioada 14-19 august au produs, in Bistrita-Nasaud, pagube de 11 milioane RON.
Doar un milion de lei noi (un miliard de lei vechi) va primi si bugetul judetului Sibiu pentru inlaturarea efectelor provocate de inundatiile din aceasta vara. Chiar daca motivatia sumei foarte mici alocata bugetului sibian este aceea a lipsei fondurilor necesare, banii nu vor ajunge nici macar pentru acoperi 10% din pagubele provocate de ape. Doar in zona orasului Dumbraveni, spre exemplu, apele au lasat in urma pagube de peste trei miliarde de lei. Desi fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului pentru inlaturarea efectelor inundatiilor este de peste 748 de miliarde de lei, judetul Sibiu se afla la coada listei judetelor ce beneficiaza de sprijin financiar guvernamental, inaintea judetului Covasna, un alt judet ocolit in aceasta vara de ajutoarele guvernamentale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă