8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAudieri la Alba Iulia in dosarul "Mailat"

Audieri la Alba Iulia in dosarul “Mailat”

– Cei doi martori au fost audiati la Curtea de Apel cu ajutorul sistemului de videoconferinta.

Doi martori, sot si sotie, au fost audiati ieri la Curtea de Apel Alba Iulia, prin videoconferinta, in procesul lui Nicolae Romulus Mailat care se desfasoara la Roma. Atat femeia, cat si sotul ei au declarat, inainte de a fi audiati, ca nu cred ca e adevarat ca Mailat ar fi omorat-o pe Giovanna Reggiani. Ambii soti au sustinut ca ei nu au vazut nimic, fiindca erau la munca si au aflat ulterior despre cele intamplate cand au venit carabinierii in tabara de baraci in care locuiau. Cei doi soti sunt din Avrig si erau vecini cu Mailat. atat in Romania, cat si in Roma, iar acesta a ajuns in Italia prin intermediul lor. Ei s-au intors in Romania in toamna anului trecut, dupa ce Mailat a fost arestat, si s-au reintors in Italia dupa circa doua luni.

 

Au venit din nou in tara in urma cu doua saptamani, perioada in care, sustin acestia, nu ar fi intrat in posesia vreunei citatii prin care sa fie anuntati de audiere. Cei doi martori au aflat de audiere in cursul diminetii de miercuri, cand s-au trezit, spun ei, cu jandarmii la usa si au fost adusi sub escorta la Curtea de Apel Alba Iulia. Audierea a avut loc la Curtea de Apel Alba Iulia, prin Comisia Rogatorie, prin sistem de videoconferinta. In baza unei proceduri de colaborare intre ministerele de Justitie din Romania si Italia, Curtea de Apel Alba Iulia a pus la dispozitie o sala dotata cu aparatura de videoconferinta. Procedura a fost o premiera pentru aceasta instanta.

Tot ieri, la Curtea cu Juri de la Roma are loc un nou termen in sedinta pe fond in acest proces. Nicolae Romulus Mailat este acuzat ca, la 30 octombrie 2007, a agresat-o pe Giovanna Reggiani, sotia unui ofiter al Marinei Militare italiene. Femeia a fost gasita in stare de coma, dupa ce a fost batuta, jefuita si abandonata intr-un sant din apropierea taberei romilor din suburbia Tor di Quinto. Giovanna Reggiani a murit ulterior la spitalul Sant Andrea din Roma.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă