11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAproximativ 3.000 de locuri in clasa a IX-a au ramas neocupate

Aproximativ 3.000 de locuri in clasa a IX-a au ramas neocupate

Dupa cele doua etape ale admiterii computerizate, din cele 279 de cazuri speciale inregistrate la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au fost rezolvate 206, adica 74%. Celelalte 73 de cereri, ceea ce procentual inseamna 26%, au fost respinse si implicit nerezolvate pe criteriul referitor la media de admitere, solicitantii neputand fi repartizati pe locuri la liceu cand ei nu aveau promovate testele nationale. In functie de solicitarile inregistrate, ISMB a avut de rezolvat diverse situatii. Doua solicitari vizau transcrierea gresita de catre operatori a unor coduri de pe fisa originala de optiuni in baza de date computerizate. Cum greseala nu a fost sesizata nici la verificarea fisei-martor tiparite de calculator, ambele cazuri au fost aprobate. Redistribuirea s-a facut conform fisei de optiuni, cei doi candidati, ambii cu media de admitere peste 8, fiind repartizati la liceul si specializarea corespunzatoare primului cod inscris, deci acolo unde in mod normal ar fi intrat daca nu aparea eroarea. Pe motiv de rudenie, adica de frati gemeni, 32 de elevi au solicitat redistribuirea pe un loc in clasa in care au fost admisi fratii lor gemeni. Dintre solicitarile respective au fost respinse doar doua, in ambele situatii cei doi candidati neavand promovate testele nationale, deci nu puteau sa fie colegi cu fratii lor gemeni care aveau promovate testele nationale si au ocupat un loc in clasa a IX-a la liceu.
Alti 100 de candidati au solicitat comisiei redistribuirea pe locuri ramase libere pentru apropiere de domiciliu sau din motive medicale. Dintre respectivii solicitanti, doar 35 au primit raspuns negativ. In majoritatea cazurilor, cererile vizau anumite licee si specializari la care ultima medie de admitere era mai mare decat a celui care solicita redistribuirea. Alte doua cazuri de redistribuire au fost respinse pentru ca, dupa cele doua etape ale admiterii computerizate, s-au ocupat toate locurile la unitatea liceala respectiva, in limita a 30 de locuri pe clasa, asa cum prevede legislatia.
De asemenea, 34 de candidati care nu au ocupat un loc la admiterea computerizata (din nou optiuni insuficiente) au solicitat distribuirea pe locurile ramase libere. Cum nici unul dintre cei 34 de solicitanti nu avea promovate testele nationale, au fost repartizati la o scoala de arta si meserii, tinandu-se cont de solicitare si de apropierea de domiciliu. Comisia de admitere de la ISMB s-a confruntat si cu cazuri de elevi care, desi au fost repartizati computerizat, au ramas pe dinafara pentru ca nu si-au depus actele la timp. Toate cele 75 de cereri au fost admise si in majoritatea cazurilor candidatii au fost redistribuiti pe aceleasi locuri pe care fusesera initial repartizati de computer. Doar patru din respectivele cereri au fost ale unor absol-venti de gimnaziu cu testele natio-nale promovate si, in consecinta, toti au fost redistribuiti pe un loc la liceu.
Pentru ca au depus cereri neinsotite de documentele care sa ateste media de admitere/absolvire sau sa demonstreze ca domiciliaza in Bucuresti, solicitarile a 36 de candidati au fost respinse. Informatiile verbale prezentate de acestia nu au putut fi verificate nici prin consultarea bazelor de date computerizate. In consecinta, toate solicitarile au fost respinse, petentii urmand sa primeasca raspuns scris din partea comisiei, care le va sugera toate modalitatile de rezolvare a problemelor ridicate.
Toti cei 206 de absolventi de gimnaziu ale caror cereri au fost acceptate trebuie sa isi depuna dosarul la unitatile de invatamant liceal si profesional la care au fost distribuiti, respectiv redistribuiti de comisie, inscriindu-se pe locul alocat. Daca chiar dupa cele doua etape de admitere computerizata si aceasta admitere speciala la nivelul ISMB inca mai exista absolventi de clasa a VIII-a care nu au fost repartizati sau nu s-au inscris la scoala unde au fost repartizati din diverse motive, mai exista o sansa dupa 1 septembrie. Dupa data respectiva se pot depune cereri la registratura ISMB, solicitantii urmand a fi repartizati la o scoala de arta si meserii, pe locurile ramase libere. Practic, dupa rezolvarea situatiilor speciale si cele doua etape de admitere computerizata, la nivelul Capitalei in clasa a IX-a au ramas neocupate aproximativ 2.600 de locuri la liceu si in jur de 370 la scolile de arta si meserii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă