9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAmericanii cumpara arme de la Cugir

Americanii cumpara arme de la Cugir

» O companie din SUA a comandat armament in valoare de opt milioane de dolari.
» In consecinta, Fabrica de Arme de la Cugir isi va dubla productia.

Fabrica de arme din cugir are mari sanse sa isi revina din punct de vedere economic, ca urmare a extinderii colaborarii cu firma americana "Century Arms International", unul dintre cei mai mari "jucatori" de pe piata mondiala de arme si munitie. Recent, reprezentantii Fabricii de Arme au participat la cel mai mare targ de arme sportive si de vanatoare, care se tine in fiecare an, in luna ianuarie, in Statele Unite ale Americii. Uzina de armament are un contract de export in derulare cu "Century Arms International". Directorul general al societatii cugirene, Francisc Kudler, a afirmat ca, in timpul vizitei efectuate in SUA, a fost semnat un act aditional in valoare de peste opt milioane dolari, la contractul cu firma americana. Contractul prevede furnizarea de arme fabricate la Cugir, destinate atat pietei americane cat si altor piete pe care este prezenta compania "Century Arms".

"Tot cu acest prilej s-a stabilit o strategie pe termen mediu si lung, pentru dezvoltarea afacerii bazate pe produse de alt tip decat derivatele AKM. Cantitatile contractate sunt minimale, piata cunoscand o cerere mare, partenerul american fiind dispus sa preia si contractele aditionale", a declarat dirtectorul Francisc Kudler. Fabrica de Arme are aproape 1.000 de angajati si este in plin proces de reorganizare, astfel incat pana la sfarsitul lunii aprilie este estimata dublare productiei. "In momentul de fata Fabrica de Arme Cugir este intr-un echilibru stabil, cu mentiunea ca s-a reusit esalonarea la plata a datoriilor mai mari, fie prin concesii directe si esalonari de plati fie prin executie judiciara", a spus presedintele consiliului de administratie al societatii, Emil Muntean. Partenerul american este interesat de o posibila colaborare si cu celalata fabrica de la Cugir – Uzina Mecanica SA – pentru achizitionarea de munitie destinata pietei americane.

Pe de alta parte, conducerea Fabricii de Arme a dispus masuri speciale de securitate dupa furtul de la unitatea militara din Ciorogarla. Potrivit directorului Francisc Kudler au fost sporite masurile de paza si siguranta impuse in regulamentul intern si planul de paza, iar toate sistemele electronice de protectie anti-efractie, precum si cele de acces personal, au fost verificate. Masurile de securitate si planul de aparare din cadrul societatii sunt verificate in aceasta perioada si de politistii Serviciului Arme si Munitii din cadrul IPJ Alba.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă