9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAmenzi de peste 600 de milioane pentru firma care repara canalizarea din...

Amenzi de peste 600 de milioane pentru firma care repara canalizarea din Cluj-Napoca

Reprezentantii firmei franceze care a castigat licitatia pentru refacerea sistemului de canalizare in municipiul Cluj-Napoca, compania “Sade”, au fost amendati din nou de Primarie. Valoarea sanctiunilor aplicate societatii se ridica la suma de 625 milioane de lei.
Astfel, o echipa condusa de viceprimarul orasului, Adrian Popa, a verificat modul in care se desfasoara lucrarile efectuate de angajatii “Sade” si a descoperit o serie de nereguli. Compania a primit sase amenzi pentru lucrari de refacere necorespunzatoare si sapte amenzi pentru depozitari de materiale in locuri neautorizate, cu mentiunea ca trebuie sa remedieze aceasta problema in termen de 48 de ore.
Compania “Sade” a castigat licitatia pentru reabilitarea sistemului de canalizare prin programul ISPA al Uniunii Europene, iar valoarea contractului este de 80 de milioane de euro.
Primaria este doar beneficiarul lucrarilor facute de firma straina, contractul fiind incheiat intre UE si “Sade”.
Clujenii sunt exasperati de modul in care compania franceza isi face treaba. Centrul orasului este brazdat de santuri care apoi sunt astupate cu noroi si pietris. Primarul municipiului, Emil Boc, a declarat de curand ca societatea nu respecta termenele din contract, acestea fiind depasite in unele situatii cu luni intregi.
De asemenea, lucrarile nu au fost semnalizate in mod corespunzator, administratia locala primind in fiecare zi plangeri din partea soferilor a caror masini au fost avariate din aceasta cauza. Boc a trimis si o scrisoare Comisiei Europeane de la Bucuresti si Oficiul de Plati si Contractare “Phare” in care cerea ca “Sade” sa fie sanctionata pentru nerespectarea contractului, el sugerand chiar rezilierea acestuia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă