17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAlianta nula

Alianta nula

“Alianta aproape ca nu mai functioneaza in judete, iar la centru sunt tot mai dese tensiunile”, declara zilele trecute Theodor Stolojan. Semnalul de alarma tras de fostul lider al PNL vine, din pacate, mult prea tarziu si el nu face decat sa confirme cele scrise de noi de cateva luni de zile.
Pentru ca am criticat modul in care isi desfasoara activitatea Alianta D.A. la Constanta, unde este ca si inexistenta, ne-am ales cu injuraturi din partea unor reprezentanti ai acestei formatiuni politice. Cativa dintre lideri, printre care si Stelian Dutu, seful pedistilor constanteni, ne-au intors ostentativ spatele, inchizand orice portita de comunicare.
La nivel de teritoriu, criza cea mai acuta se resimte in sanul Aliantei D.A. Constanta, unde apele sunt din ce in ce mai tulburi dupa ce domnul Dutu a dat startul spalarii rufelor in vazul lumii. Domnul Stolojan vorbeste de existenta unei competitii intre PD si PNL in interiorul Aliantei care, uneori, poate lua accente mai mari decat ar trebui. Daca, la Constanta, ar fi vorba de o competitie in adevaratul sens al cuvantului, o competitie de pe urma careia Alianta sa aiba numai de castigat, totul ar fi OK. Numai ca, din nefericire, competitia se dovedeste a fi o balacareala enervanta si de cea mai joasa speta, cu dese iesiri la rampa, prilej de noi mascareli reciproce.
La Constanta, competitia invocata de Theodor Stolojan nu este nici macar apanajul celor doua formatiuni politice, ci moftul orgoliilor unor lideri neintarcati.
Este evident, de pilda, ca Stelian Dutu, prin reactiile sale publice, se crede nu numai “tatal” Partidului Democrat filiala Constanta, ci si al Aliantei D.A. din teritoriu. Nu este insa numai vina sefilor de partide din teritoriu ca Alianta se duce pe apa sambetei, pentru ca este greu de crezut ca mai este loc pentru reconciliere, ci si a celor de la centru, care au tratat cu o indiferenta condamnabila balciul de la Constanta!
Lipsa de maturitate politica a celor de la Constanta a fost dublata de apatia sefilor de la Bucuresti, care au continuat sa trateze cu aceeasi pasivitate tensiunile care au aparut si in alte filiale din tara. Poate ca unii, ma refer la reprezentantii Partidului Democrat, tocmai asta si-au dorit, pentru ca, la un moment dat, nimeni nu parea a fi in stare sa domoleasca orgoliile rascolite ale lui Stelian Dutu, care a facut varza PNL prin declaratiile sale, ca sa nu mai reamintim de acuzele extrem de grave pe care le-a lansat la adresa senatorului liberal Puiu Hasotti, in fapt un fel de Tariceanu local.
Socul resimtit la nivel national de PNL nu este de bun augur. Pe de alta parte, refuzul lui Tariceanu de a reveni in lesa prezidentiala va scinda si mai mult Alianta D.A.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă