11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial1,7 miliarde pentru "Ziua Marinei"

1,7 miliarde pentru “Ziua Marinei”

Autoritatile judetene au inceput, cu mai mult timp in urma, sa se ocupe de organizarea traditionalei zile a tuturor navigatorilor. Ca sa se afle care si cum dintre cei implicati s-au achitat de sarcini, conducerea Prefecturii Constanta a organizat o intalnire la care au participat reprezentantii tuturor factorilor implicati in desfasurarea manifestarilor prilejuite de sarbatorirea “Zilei Marinei”, pe de o parte, si presa locala, de cealalta parte. Pe 14 august se va desfasura ceremonia prin care Romania va prelua conducerea “Blakseafor”, iar o alta actiune va avea ca scop sarbatorirea a 145 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane. Actiunile in care este implicata Marina Militara se vor desfasura in dreptul cladirii in care functioneaza Comandamentul Operational al Fortelor Navale, de pe faleza Cazinoului.

Se respecta traditia

Dupa-amiaza zilei de 15 august este dedicata marelui public amator de jocuri marinaresti, intrate de mult in traditia “Zilelor Marinei”. Adrian Mihalcioiu, reprezentant al SLN, a declarat ca nu vor lipsi din program goana dupa rate si recuperarea “trofeului” din varful catargului uns cu vaselina. Tot SLN va asigura si focul de artificii de la sfarsitul “Zilei Marinei”, despre care s-a spus ca va fi mai spectaculos decat cel de anul trecut. Asigurari ca totul va fi bine s-au primit si din partea Asociatiei Operatorilor Portuari, reprezentata de Gheorghe Botea. In manifestarile prilejuite de sarbatorirea “Zilei Marinei” s-au implicat si Administratia Portului Constanta, dar si Primaria municipiului, organizatori traditionali. Administratia locala a alocat acestui eveniment aproximativ 80.000 RON. Implicarea in sustinerea efortului financiar legat de organizarea “Zilei Marinei” a unor sponsori garanteaza reusita manifestarilor.
Conducerea prefecturii a anuntat ca, pana la aceasta data, fondurile destinate organizarii “Zilei Marinei” sunt estimate la aproape 170.000 lei noi. Cheltuiala este justificata si de multimea invitatilor, peste 200, la ceremonie. Printre oficialitati s-ar putea numara presedintele Romaniei si, in cazul in care Traian Basescu nu onoreaza invitatia, macar ministrii de resort, care vor participa si la o receptie, asa cum se procedeaza la casele care se respecta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă