8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial"Tursib" SA a scumpit cu 33% transportul in comun

“Tursib” SA a scumpit cu 33% transportul in comun

Reprezentantii societatii de transport in comun din municipiul Sibiu, “Tursib” SA, subordonata Consiliului Local, au scumpit biletele de calatorie cu 33 la suta fata de tarifele din iulie 2005. Principala motivatie oferita de conducerea firmei este aceea ca societatea are nevoie de fonduri pentru modernizarea parcului auto si imbunatatirea serviciilor oferite populatiei.
Astfel, o calatorie cu autobuzele si troleibuzele “Tursib” a ajuns sa coste acum 10.000 de lei vechi. In urma cu doua luni, sefia societatii a fost preluata de la social-democratul Dorel Florian de catre Adrian Popa, fostul director economic al firmei. Actuala echipa de conducere sustine ca si-a fixat ca obiectiv principal imbunatatirea transportului in comun si cat mai putine critici venite din partea sibienilor si a primarului municipiului, Klaus Johannis.
Noii sefi de la “Tursib” au afirmat ca si-au propus majorarea veniturilor, reinnoirea parcului auto, reducerea cheltuielilor si cresterea productivitatii. Deocamdata, aceste obiective raman doar la stadiul de intentii. Si asta, deoarece conducerea societatii recunoaste ca la capitolul modernizare mai trebuie lucrat, iar primii pasi in obtinerea fondurilor necesare au fost facuti prin scumpirea cu 33 la suta a biletelor de calatorie.
“Misiunea pe care societatea si-a stabilit-o este aceea de a face un transport public de calatori cu masini cat mai moderne si mai sigure, pentru toate categoriile de persoane, inclusiv pentru persoanele cu handicap, iar perioada de asteptare in statii sa fie cat mai scurta. In acest moment, societatea trece printr-o perioada de trecere in revista a ceea ce s-a facut bine si ceea ce trebuie indreptat”, a declarat Horatiu Sasu, responsabilul cu relatii cu presa la “Tursib” SA.
Pe de alta parte, sefii firmei considera ca mai trebuie “lucrat” si la mentalitatea calatorilor. “A aparut o practica pe anumite trasee, o anumita complicitate intre calatori si soferi, conform careia calatorul plateste o suma oarecare soferului, care nu mai elibereaza bilet. S-au initiat controale inopinante pe trasee, iar amenzile sunt consistente”, a adaugat noul director al “Tursib”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă