10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial"Salvati Copiii" Mangalia, la 15 ani de activitate

“Salvati Copiii” Mangalia, la 15 ani de activitate

La implinirea a 15 ani de activitate, conducerea Organizatiei “Salvati Copiii” Mangalia a prezentat bilantul tuturor programelor realizate in aceasta perioada.

Presedintele filialei locale, Elena Alexe, ne-a declarat ca in cei 15 ani au fost derulate sute de proiecte, de care au beneficiat atat copiii rromi, cei cu situatii materiale precare, cat si cei infectati cu virusul HIV/SIDA. La desfasurarea acestor programe sociale au contribuit sute de voluntari, elevi si cadre didactice din oras. Unul dintre proiecte s-a adresat copiilor internati in Centrul de plasament de la Negru Voda, desfiintat ulterior. Un alt program social – care continua si anul acesta – vizeaza calificarea si integrarea in societate a tinerilor care au parasit institutiile de ocrotire si care, de regula, ajung in strada, fara sa stie ce drum sa urmeze. In acest sens, Organizatia “Salvati Copiii” din Mangalia a cumparat doua apartamente in Constanta, in care stau, in prezent, patru fete si patru baieti, carora le-au fost create conditii foarte bune de locuit. Astfel, reprezentantii organizatiei au utilat locuintele cu aparatura electrocasnica, aparatura audio-video, mobilier etc., incat tinerii sa fie motivati si ajutati in acelasi timp sa-si creeze in viitor propriul confort. In acest scop, tinerii au fost inscrisi la cursuri de calificare, iar dupa absolvire, sprijiniti sa-si gaseasca un loc de munca.

Riscau sa fie abandonati

Dupa ce reusesc sa-si gaseasca un camin si, implicit, sa achite chiria respectiva, acestia parasesc apartamentele, locul lor fiind luat de alti adolescenti care nu mai pot fi tinuti in centrele de plasament.
In prezent, peste 100 de copii din oras primesc un ajutor lunar de 450.000 lei, bani care ajung de fapt la parintii acestora, care, initial, au intentionat sa-i abandoneze din cauza saraciei. De asemenea, langa Scoala nr. 1 Mangalia functioneaza Gradinita “Primii pasi”, infiintata de aceeasi organizatie, unde invata 20 de copii sarmani, carora li se asigura rechizitele, hrana zilnica, dar si articolele de imbracaminte de care au nevoie. In perioada 25 iulie-28 august se va desfasura un nou proiect, cu tema “Litoral fara droguri”. In cadrul acestui program vor avea loc la Mamaia, Vama Veche si in statiunile sudice campanii de informare si sensibilizare a turistilor, in general, si a adolescentilor si tinerilor, in special. De la Mangalia vor participa 25 de voluntari, care vor distribui pliante si vor organiza concursuri pe plaja dotate cu premii atractive, printre care genti, sepci, tricouri. Ar mai fi de spus ca in aceste zile un grup format din 20 de elevi din oras se afla in tabara Caprioara, in judetul Dambovita, oferita lor gratuit de Organizatia “Salvati Copiii” Mangalia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă