8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial"Anual, gazduim peste 100 de evenimente"

“Anual, gazduim peste 100 de evenimente”

Centrul Roman de Afaceri “Marea Neagra”, din Mangalia, ocupa locul I in topul hotelurilor din intreaga tara, publicat, recent, intr-un ziar economic. De altfel, aceasta este cea mai cautata locatie din sudul litoralului pentru organizarea evenimentelor din toate sferele de activitate, de la cultura pana la economie. Directorul Cornelia Boanta a imbunatatit in fiecare an activitatea centrului, care ofera in prezent atat clientilor, cat si partenerilor conditii optime, astfel incat actiunile derulate sa-si atinga obiectivele propuse.

– Ce inseamna pentru dumneavoastra locul I in topul hotelurilor din tara noastra?
– Consider ca este o ierarhizare obiectiva. Multe firme care fac evaluari ne urmaresc activitatea. Exista probabil chestionare de evaluare completate de catre clientii si partenerii care ne-au trecut pragul. Este o rasplata a muncii noastre. Ma bucura acest rezultat, deoarece orice competitie te mentine in forma, iar acest lucru inseamna progres. Practic, te motiveaza pentru a-ti perfectiona activitatea.
– Care sunt proiectele in derulare ale centrului?
– Cel mai important dintre ele vizeaza amenajarea unor spatii multifunctionale, program care reprezinta o continuitate a politicii de investitii pentru a intregi baza tehnico-materiala destinata CRAMN. Constructiile se vor intinde pe o suprafata de 710 metri patrati. Este vorba despre o structura unitara, formata din trei module dotate cu echipamente necesare organizarii unei serii ample de evenimente, de la expozitii pana la intalniri intre oamenii de afaceri. In acelasi timp, vor exista spatii de alimentatie publica ce vor completa serviciile centrului. In prezent, se desfasoara etapa a II-a a proiectului. Vara viitoare, in unul dintre spatii va functiona un restaurant de lux, mai cu seama ca turistii care vin in sudul litoralului duc lipsa de asa ceva. Dupa cum se stie, in statiuni predomina fast-food-urile, astfel ca se impune ca vizitatorii sa se bucure de conditii mai bune. Ne-am propus ca la data de 1 mai 2006, o data cu debutul sezonului estival, sa inauguram acest complex. Investitia este de amploare, numai in prima etapa cheltuind peste 250.000 de euro.
– Cate evenimente sunt gazduite anual de CRAMN?
– In fiecare an au loc aici peste 100 de evenimente. Este vorba despre intalniri ale ONG-urilor locale, dar nu numai, dezbateri legislative, seminarii, simpozioane, lansari de carte, expozitii, consultante etc. In ultimii ani se remarca un mai mare interes al mediului local de a organiza actiuni la CRAMN. Avem incheiate contracte cu foarte multe fundatii din tara si strainatate, care organizeaza zeci de intalniri pe diferite teme. Nu in ultimul rand, aproape toate ministerele din tara noastra au ales aceasta locatie pentru desfasurarea unor intalniri.
– In calitate de coordonator, in ce stadiu se afla proiectul privind functionarea la Mangalia a parcului industrial?
– Ma bucur sa constat ca ideea parcului industrial a prins in randul agentilor economici din oras. Exista chiar foarte multe cereri in acest sens. Asa cum ne-am propus de la inceput, vor avea prioritate intreprinzatorii din Mangalia, care pot desfasura activitati de productie, prestari servicii, comert angro si cu amanuntul. In plus, acestia se vor bucura de multe facilitati, cum ar fi chirii reduse. Pe de alta parte, parcul are deja active, asa ca nu le ramane decat sa demareze activitatile propuse. In cazul in care vor ramane locuri disponibile vom fi deschisi sa primim intreprinzatori din tara si chiar din strainatate. De altfel, si municipalitatea si-a propus sa concentreze in aceasta zona mai multe activitati economice tocmai pentru a nu se produce poluarea mediului.
– Sunteti si membru in Consiliul Local Mangalia, mai precis al Comisiei Juridica-urbanism-turism. Care sunt cele mai importante proiecte de hotarare pe care le-ati initiat?
– Noi lucram in echipa, astfel ca initativele apartin tuturor. In primul rand, ne-am propus ca pana la inceputului sezonului estival 2006 sa adoptam un regulament de functionare a activitatilor turistice. Este nevoie sa ordonam acest domeniu pentru a crea o alta imagine statiunilor. Dupa cum se stie, atat trotuarele, cat si celelalte cai de acces sunt blocate de chioscuri si tarabe care imprima un apect dezagreabil zonelor turistice. In al doilea rand, se lucreaza la sistematizarea orasului, la inlaturarea spatiilor comerciale improvizate, inestetice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă