15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProiect de circa 13,8 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat din...

Proiect de circa 13,8 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat din Tulcea

Proiectul este necesar în contextul în care starea generală a sistemului de iluminat public din municipiu este precară din punct de vedere al eficienţei energetice, al stării tehnice şi estetice a ansamblurilor componente, potrivit expunerii de motive a hotărârii adoptate.

“Data limită de depunere a proiectului la unitatea de management a Programului Operaţional Regional (POR) a fost iniţial 17 august, dar zilele trecute s-a anunţat prelungirea acesteia până pe 18 octombrie. Noi am finalizat documentaţia şi urmează să obţinem încă două avize necesare derulării proiectului”, a declarat pentru Agerpres şefa Serviciului proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Andreea Toma.

Proiectul urmăreşte modernizarea iluminatului public cu sisteme de control la distanţă şi cu surse de lumină cu eficienţă energetică ridicată şi cu durată de viaţă mare.

Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de 13.776.351,67 lei. Din această sumă, contribuţia municipiului Tulcea va fi de 275.527, 04 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Proiectul va fi depus spre finanţare pe POR şi este al zecelea depus de autoritatea locală până în prezent pentru atragerea finanţărilor europene, potrivit sursei citate.

În timpul şedinţei extraordinare, consilierii locali au mai aprobat modificarea şi completarea Regulamentului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal în municipiu, astfel încât să intre în legalitate agenţii economici care au închiriat spaţii pe faleză de la autoritatea judeţeană, fără a avea autorizaţii din partea primăriei municipiului.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă