13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProgramul Rabla pentru electrocasnice, blocat din motive de insecuritate cibernetică

Programul Rabla pentru electrocasnice, blocat din motive de insecuritate cibernetică

Prezentat de autorități drept un program cu impact semnificativ pentru mediu prin care cel puțin 100.000 români ar urma să-și înlocuiească aparatura electrocasnică veche cu aparate de ultimă generație, cu consumuri de energie semnificativ mai mici, programul Rabla pentru electrocasnice s-a împotmolit în chiar primul minut al deschiderii sesiunii de înscriere.

Pagina de internet electrocasnice.afm.ro unde persoanele fizice au fost invitate chiar de ministrul Mediului să se înscrie a fost inactivă la ora 12.00, ora oficială a deschiderii sesiunii de aplicare pentru obținerea tichetelor valorice.

Câteva minute mai târziu, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, un anunț postat de instituție îi informa pe cei care încercau în zadar să acceseze pagina dedicată că Programul Rabla pentru electrocasnice se amână până la o dată neprecizată.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.”

Administrația Fondului pentru Mediu pune la dispoziție pentru ediția din acest an a Programului Rabla pentru electrocasnice un fond total de 40 milioane lei pentru achiziția de aparatură electrocasnică dar și pentru cumpărarea de laptop-uri și tablete, foarte căutate într-o perioadă în care învățământul se desfășoară on-line iar munca de acasă este recomandată de autorități pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 500 lei și nu trebuie să depășească 50% din prețul bunului cumpărat.

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă