Coronavirus; foto: Wikipedia

Profesoară din Suceava, recent întoarsă din China, suspectă de coronavirus

O profesoară de engleză din Suceava, care s-a întors în 1 februarie din China, a ajuns vineri la spital manifestând simptome de gripă, iar medicii i-au prelevat probe şi le-au trimis la Institutul Matei Balş din Bucureşti, existând suspiciune de coronavirus informează Digi24.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

07.02.2020 - 17:38

Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani s-a întors din China în data de 1 februarie, iar vineri s-a dus la spital cu simptome de gripă. Medicii au recoltat probe şi le-au trimis la Institutul Matei Balş, pentru confirmare sau infirmare a coronavirusului. Profesoara este în carantină şi urmează să fie transferată la Iaşi.

„O să se transfere un caz pentru monitorizare, un caz de la Suceava, este vorba despre o persoană recent întoarsă din China. Potrivit protocolului de la Ministerul Sănătăţii va fi adusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care a fost declarat centru regional pentru astfel de cazuri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi.

Potrivit presei locale, femeia este profesoara de engleză și predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia. Ea venit cu avionul de la Londra la Suceava, în data de 1 februarie, iar pe data de 2 februarie a început să aibă primele simptome.

Comentarii