Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria Timişoara a depus 65 de proiecte spre finanţare europeană

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat vineri că administraţia sa a elaborat şi a depus până la 29 martie anul acesta un număr de 65 de proiecte spre finanţare europeană, în valoare totală de peste 480 de milioane de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2019 - 14:48

"Pe axa de mobilitate, infrastructură de transport avem depuse proiecte în valoare de 167,2 milioane euro; pe sănătate, educaţie şi servicii sociale - 82,5 milioane euro; pe apă canal, energie termică, termoficare, iluminat - 212 milioane euro; pe eficientizare energetică clădiri şi mediu - 18,8 milioane euro. În total, avem proiecte de 480,447 milioane euro", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Primarul a subliniat că deşi Timişoarei îi este alocată o cotă mai mică din fonduri şi că nu va obţine această sumă întreagă, pentru că fondurile europene sunt limitate, totuşi, au fost depuse proiecte care sunt necesare şi reprezintă priorităţi pentru comunitate, în speranţa că se vor face redistribuiri de fonduri.

"Proiectele elaborate (dar care nu vor intra în finanţarea europeană, n.r.) nu vor fi aruncate, ci vor fi puse în operă în măsura în care vom găsi sursa de finanţare pentru cele care nu vor beneficia de finanţare din fonduri europene", a precizat Nicolae Robu.

Potrivit primarului, doar Direcţia edilitară (drumuri, poduri, pasaje, parcaje, transporturi şi reţele de utilităţi) are pe zona edilitară proiecte de 250-300 de milioane de euro, în această secţiune fiind cuprinse inclusiv lucrări la reţele, alimentare cu apă şi pentru societatea de termoficare publică Colterm. Pe axa de mobilitate, de exemplu, municipalitatea are la dispoziţie doar 54 de milioane de euro, dar valoarea totală a proiectelor depuse este de 150 de milioane de euro.

"Noi ne-am făcut datoria şi am aplicat să arătăm şi capacitatea de a genera proiecte, de a depune cereri de finanţare şi să demonstrăm încă o dată capacitatea de implementare a proiectelor europene", a explicat edilul.

În altă ordine de idei, Nicolae Robu a precizat că angajaţii primăriei care lucrează la întocmirea proiectelor europene vor primi sporurile aferente doar în momentul implementării.

"Sporurile se acordă doar în momentul în care începe implementarea, după semnarea contractului de finanţare. Munca aceasta este făcută pentru că este nevoie de acele proiecte şi este cuprinsă în cadrul sarcinilor normale de serviciu", a arătat Nicolae Robu.

Comentarii

loading...