Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, depune o coroana de flori in memoria victimelor Revolutiei din 1989 la Troita din Piata Universitatii, in Bucuresti, luni 21 decembrie 2020. Inquam Photos

PRIMĂRIA BUCUREȘTI Ce se întâmplă cu procesele de defăimare

Nicușor Dan retrage procesele PMB împotriva unor mass-media

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

11.01.2021 - 18:24

Primarul general a declarat că a decis ca Municipalitatea să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanței.


"Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp şi a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia. Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democraţii sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul Bucureşti pe care îl promovez înseamnă transparenţă şi parteneriat onest cu toţi cetăţenii Bucureştiului", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Astfel, Municipalitatea renunţă la procesele cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurenţiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Ştirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Nicuşor Dan a informat că la alte trei procese Primăria Capitalei va renunţa când vor fi motivate hotărârile judecătoreşti din prima instanţă, pe care nu le va ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

 

Citește totul despre:

#pmb #nicusor dan

Comentarii