Prima rundă negocieri între Parlament şi Consiliu privind-o pe Kovesi s-a încheiat

Prima rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii privind nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European s-a încheiat miercuri fără a se ajunge la un rezultat, au declarat surse europene pentru G4Media.ro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2019 - 14:02

Următoarea rundă de negocieri va avea loc săptămâna viitoarte, pe 27 martie, au mai explicat sursele citate.

”Cel care a plecat de la aceste discuţii sub presiune a fost Consiliul, nu Parlamentul”, a explicat un oficial european pentru G4Media.ro, adăugând că "era de aşteptat să nu se ia o decizie din prima".

Prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European şi Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-şef european a avut loc miercuri.

Negocierile între PE şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a PE cu Consiliul pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European este formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith Sargentini (Verzi, Olanda).

Comentarii